Spatiile comerciale din Cetatea Rasnov, scoase la licitatie

Spatiile comerciale din Cetatea Rasnov, scoase la licitatie

0 86

Potrivit anuntului facut de Primarul orasului Rasnov, Adrian Vestea, spatiile comerciale din incinta Cetatii Rasnov vor fi scoase la licitatie.
Pana la preluarea Cetatii de catre Primarie, acestea spatii au fost ocupate de diverse firme, prin contracte incheiate cu administratorul revocat al Cetatii, firma Drumuri Publicitare SRL, care, potrivit afirmatiilor reprezentantilor primariei ar fi adus prejudicii obiectivului prin sustragerea de obiecte de valoare si prin nedeclararea tuturor veniturilor la primarie.
Dupa punerea in practica aunei sentinte judecatoresti de evacuare, primaria si-a intrat in drepturi si vrea sa faca ordine. Cetatea va fi reabilitata iar spatiile comerciale vor fi atribuite astfel incat sa aduca venituri la bugetul local.
Licitatia pentru inchirierea acestor spatii va avea loc in data de 3 octombrie, iar criteriile de atribuire vizeaza si calitatea produselor de tip artizanat si suvenir care vor fi comercializate.
„Vrem ca in aceste spatii comerciale sa fie facut un comert de produse de mestesugarit autentice, nu chinezarii si alte kitchuri”, a declarat primarul Ioan Vestea.
De asemenea, in incinta Cetatii, vor fi amenajate ateliere mestesugaresti, unde produsele sa fie realizate in fata turistilor, eventual cu participarea acestora.
Prin masurile luate, Cetatea va redeveni un cautat punct de atractie turistica.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.