Spar Discount negociaza francizarea magazinului din Brasov

Spar Discount negociaza francizarea magazinului din Brasov

0 145

Criza economica a naruit planurile retailer-ilor din tara noastra, astfel ca afaceri ce pareau profitabile odata, sunt acum in pragul falimentului.
Hipermarketurile si supermarketurile din Romania au cunoscut in ultimii trei ani o dezvoltare spectaculoasa, stagnata brusc de problemele financiare care nu au intarziat sa apara odata cu criza economica mondiala.
Intrat pe piata din Romania relativ recent, Spar si-a dezvoltat intr-un ritm alert reteaua de magazine in 2007, incercand sa-si deschida magazine in toate orasele importante ale tarii.
Din pacate, datoriile acumulate in vremuri de restriste si nevoia acuta de lichiditati i-a determinat pe managerii Spar Discount sa renunte la cateva dintre cele 20 de magazine ale sale pe care le-a deschis in tara. Astfel, magazinul din Sfantu Gheorghe, judetul Brasov, este acordat in franciza, mai multi furnizori fiind deja contactati de oficialii Spar Discount pentru a fi invitati la discutii.
Reamintim ca, pe data de 14 iulie a.c., Tribunalul din Arad a admis cererea de insolventa depusa de Spar SRL pe data de 30.06. 2009, cerere prin care solicitantul si-a manifestat intentia de intrare in procedura reorganizarii conform unui plan de restructurare a activitatii ori prin lichidarea averii in vederea stingerii datoriilor.
“Decizia presupune atragerea unor lichiditati. Este discutabil daca suma va fi suficienta pentru acoperirea tuturor datoriilor inregistrate de companie. Supraveghem deciziile companiei insa pentru moment nu am considerat necesar sa intervenim in actiunile Spar. Acest lucru se poate face atunci cand exista date suficiente care sa indice riscul ca debitorul s aisi lichideze averea”, au subliniat reprezentantii administratorului judiciar, citati de Moneybusiness.ro.
Pe data de 6 octombrie a.c., atunci cand are loc primul termen de judecata, Spar va depune planul de reorganizare pentru a obtine aprobarea acestuia de catre creditori.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.