Spanul Basescu, greu de scalpat!!

Spanul Basescu, greu de scalpat!!

0 677
Traian Basescu a mai experimentat o data blestemul care-l urmareste inca de pe timpul mandatelor. Pentru ca nu s-a intamplat nicio transformare a fostului presedinte de cand a parasit Cotrocenii. Este acelasi vorbete agresiv, suculent in replici – pentru cei care apreciaza genul asta de zemuri – dovedind ca nu s-a alterat de cand e constrans sa posteze pe Facebook diversele impresii pe care vrea sa le comunice. Traian Basescu a ramas acelasi comentac sententios si pretins impartial al peisajului din Romanika-i draga, cu halcile ei de justitie, politica si matrapazlacuri economice.
Necazul cu vorbele fostului sef al statului este si acum acelasi care il sacaia si inainte sa devina fost. Basescu le zice bine daca n-ai sti cine emite mesajele. Diversele panseuri ale stapanului de ieri al Romanikai au fost mereu anihilate de persoana emitentului si faptele acestuia. Vorbind despre justitie si realizarili acesteia, Basescu este intr-o pozitie proasta. Degeaba iese acum – rar, ce-i drept – in interviuri pe sticla sa se dea vexat de abuzurile DNA si de accesoriile metalice la care sunt constransi anchetatii la toate paradele organizate de catre procurori. Basescu a girat timp de 10 ani acumularea desantata de putere a organismelor de forta insarcinate sa faca dreptate in patrie. A cocotat in posturi oameni despre care spune astazi ca nu-i mai suna de sila. Dar l-au gadilat placut la diverse organe ale simtului guduraturile prin care toate exemplarele astea de justitiari au gasit nimerit sa-si exprime recunostinta pentru binefacatorul lor. L-a uns la inima supusenia cu care era primit la conclavurile din magistratura, unde putinii care l-au incontrat au fost pusi la punct in direct cu mitocania-i cunoscuta. Le-a dat peste bot si i-a mangait pe capete de-a valma, dovedind ca mana care ii hraneste ii poate si croi de sa le sara robele de-un cot de la pamant.
Sigur ca exhibarea justitiei in zornait de catuse este un fenomen extrem de periculos, care a facut deja din procurori niste supraoameni, mai presus de legi si de obligatia de a da socoteala. Sigur ca iuresul dement al umflarii diversilor puscariabili si defilarile umilintei la care ii constrang justitiarii nu sunt nicidecum o garantie de infaptuire a dreptatii, ci un screamat urias de raportat succesuri pe banda rulanta. Sigur ca locul intai ocupat de DNA in topul increderii populare este doar o proasta intelegere a spectacolului mediatic din care anchetatorii isi confectioneaza aure de sfinti ai dreptatii si serafimi ai legii. Sigur ca arestul in conditii de lagar este un mijloc sinistru de presiune de care procurorii abuzeaza in dauna arestatului.
Doar ca Basescu este ultimul om care ar trebui sa le denunte. Sunt creatia sa, detaliu cu detaliu, oricat de mult se vexeaza acum de puterea enorma dobandita de organele de justitie. Exhibata cu nerusinare acum, dar acumulata in mandatele sale.
Le zice bine Traian cand se oripileaza acum ca procurorii umbla cu scalpuri la cingatoare. Dar el e cel care le-a dat o paine de mancat si, odata cu ea, le-a pus in mana si cutitul.
Ce-i drept, a avut si ceva premonitii. Cand si-a taiat suvita, noi am crezut ca o face din estetica minima capilara. In realitate, lipsa ei il face acum mai greu de scalpat.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.