Spaniolii l-au facut pe Abramovici proprietarul Castelului Bran

Spaniolii l-au facut pe Abramovici proprietarul Castelului Bran

0 233

In timp ce, in Romania, Ministerul Culturii si Cultelor si Consiliul Judetean Brasov se lupta pentru achizitionarea Castelului Bran, spaniolii i-au gasit Castelului un nou proprietar. Si nu este niciuna dintre cele doua entitati, ci o persoana privata. Cineva despre care s-a vorbit, la un moment dat, ca ar intentiona sa achizitioneze acest obiectiv.


In editia sa de miercuri, ziarul spaniol Sport scrie ca Roman Abramovici a cumparat Castelul Bran pentru suma de 50 de milioane de euro. Cum este si normal, avocatii lui Dominic de Habsburg neaga aceste informatii, sustinand ca nici macar nu au fost contactati de magnatul rus.


„Roman Abramovici a achizitionat aceasta constructie monumentala, platind pentru ea circa 50 de milioane de euro, putin avand in vedere ca averea sa este estimata la 12 miliarde de euro. Multimilionarul rus a ajuns rapid la un acord cu proprietarii pentru legendarul castel, pentru suma de 50 de milioane de euro, suma pe care autoritatile din Brasov au avertizat ca nu vor putea sa o ofere in niciun fel”, scrie cotidianul catalan Sport.


Sport se intreaba ce a vrut Abramovici cu aceasta „ultima extravaganta”. „Pe de o parte se pare ca el a dorit sa-si diversifice afacerile prin aceasta intrare surprinzatoare pe piata imobiliara, iar pe de alta parte se zvoneste ca destinul noii sale «jucarii» va fi, asa cum erau dorintele romanilor, construirea unui parc tematic avandu-l ca protagonist pe faimosul Dracula”.


Sport mai sustine ca, inainte de toate, castelul Dracula se va bucura de multa publicitate. „Nu va fi nimic mai bine decat sa duci acolo, in centrul legendar si tenebros al Romaniei, prezentarea oficiala a echipei Chelsea pentru sezonul viitor. Cu sau fara Mourinho, probabil fara el, dar cu Terry, Lampard, Sevcenko, Drogba si compania ca cea mai buna reclama pentru castelul care a fost locuinta teribilului Vlad Tepes, intrat in legenda in calitate de Contele Dracula si care a devenit popular dupa faimoasa carte a lui Bram Stoker. Castelul are un nou proprietar: Roman Abramovici”, scrie Sport.


?


Fals!


Pe de alta parte, avocatul Corin Trandafir, de la firma de avocatura Rubin Meyer Doru & Trandafir, reprezentantul intereselor familiei Habsburg in Romania, sustine ca aceste informatii sunt „false”. „Nu este adevarat, Roman Abramovici nu a cumparat Castelul Bran. Nici macar nu ne-a sunat in legatura cu acest lucru. Ar fi fost simplu sa fie asa, dar este o informatie falsa”, a declarat avocatul.


El a precizat ca va astepta decizia comisiei desemnate de Consiliul Judetean Brasov sa analizeze oportunitatea de achizitionare a Castelului Bran, desi a primit propuneri de la mai multe Fonduri de investitii si de la clienti ai firmei pe care o conduce.


„Noi suntem multumiti ca s-a luat decizia infiintarii unei comisii de analiza a oportunitatii de achizitionare a Castelului Bran si vom astepta decizia lor. Daca vor sa cumpere bine, daca nu, noi avem si alte oferte”, a spus Corin Trandafir. El a precizat ca analizeaza posibilitatea de a actiona in instanta statul roman, pentru recuperarea unor obiecte din interiorul Castelului Bran, care ii apartin lui Dominic de Habsburg.


Intentia acestuia vine in urma afirmatiei ministrului Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, care a avertizat ca, in cazul in care castelul va fi vandut altcuiva decat MCC, Dominic de Habsburg „va vinde doar zidurile goale”. „Ii vom lua toate bunurile si obiectele de patrimoniu care se gasesc in prezent in Castelul Bran, pentru ca statul roman este proprietarul lor”, a declarat Adrian Iorgulescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.