Spaniolii de la Ibadesa ii bat obrazul lui Aristotel Cancescu

Spaniolii de la Ibadesa ii bat obrazul lui Aristotel Cancescu

0 135

Partenerii spanioli ai Consiliului Judetean il acuza pe Aristotel Cancescu de dispret absolut! Reprezentantii firmei Ibadesa, cea care ar fi trebuit sa construiasca si sa doteze Spitalul Clinic de la Harman, ii reproseaza sefului judetului ca nu si-a respectat obligatii de plata in valoare de 1,5 milioane de euro. Petitia ibericilor, prin care Aristotel Cancescu este acuzat ca a folosit proiectul de la Harman doar in scopuri electorale, a fost adusa la cunostinta autoritatilor romane chiar de catre ambasadorul Spaniei la Bucuresti.
Potrivit memoriului, Ibadesa trebuia sa proiecteze, construiasca si sa doteze noul spital clinic de urgenta, intr-o investitie in valoare de 29,7 milioane de euro. Reprezentantii Ibadesa arata in memoriu ca nu au primit nici acum banii pentru care administratia judeteana a emis ordine de plata in vara anului trecut si sustin ca presedintele CJ Brasov s-a folosit de acest proiect doar in scopuri electorale.
Ibericii acuza, de asemenea, „totala lipsa de informare si a absolutului dispret” manifestat de presedintele CJ Brasov fata de compania lor.
Firma care a incheiat contractul cu spaniolii are trei actionari: Consiliul Judetean Brasov, actionar majoritar, CL Harman si CL Brasov, care nu s-a mai amestecat dupa ce conducerea Consiliului Judetean a negociat de una singura proiectul. Reprezentantii CJ incearca acum sa paseze responsabilitatea in curtea partenerilor de la Consiliul Local Brasov si Harman.
Conducerea Primariei Harman sustine ca si-a indeplinit obligatiile prevazute in contract, prin punerea la dispozitie a terenului pe care ar fi trebuit sa se ridice unitatea medicala. Lucrarile la spitalul de la Harman ar fi trebuit demarate inca din primavara lui 2007, astfel incit in 2008 unitatea medicala sa fie deja functionala.
Partea spaniola acuza birocratia locala, pe care o considera o scuza pentru a justifica neplata contractului. Ibericii nu isi explica de ce s-a oprit proiectul, dupa ce autoritatile judetene au organizat la fata locului o fastuoasa taiere de panglica.
Ministrul IMM-urilor, Constantin Nita, la care a ajuns memoriul spaniolilor, a programat pe 20 februarie o intalnire la sediul Consiliului Judetean Brasov la care vor participa presedintele CJ, ambasadorul Spaniei la Bucuresti, primarul municipiului Brasov, un secretar de stat din Ministerul Sanatatii, primarul localitatii Harman si reprezentanti ai Ibadesa.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.