Spania, legea strainilor – un nou Regulament!

Spania, legea strainilor – un nou Regulament!

0 94

Noul regulament al legii strainilor aprobat de guvernul spaniol urmareste ordonarea migratiei si conditionarea acesteia in functie de situatia pietei muncii dar si stimularea intoarcerii voluntare in tarile de origine.
Guvernul Spaniei a aprobat vineri noul regulament al legii strainilor, care prevede stimularea intoarcerii voluntare a imigrantilor fara loc de munca si protectia femeilor maltratate.
Vicepremierul Alfredo Pérez Rubalcaba a afirmat ca noul regulament urmareste „ordonarea migratiei si conditionarea acesteia de situatia pietei muncii, si, in acelasi timp, impulsioneaza intoarcerea voluntara in tarile de origine”.
Potrivit documentului, imigrantii care raman fara loc de munca in Spania sunt incurajati si stimulati sa se intoarca in tarile de origine, cu posibilitatea de a se intoarce atunci cand e nevoie de mana de lucru.
Acelasi regulament mai prevede ca victimele violentei domestice care se gasesc in situatie ilegala in Spania si care isi denunta agresorul nu vor avea parte de dosar de expulzare decat in baza unei sentinte judecatoresti.
Tot vineri, guvernul spaniol a aprobat prelungirea participarii spaniole in misiunea din Libia, urmand ca aceasta hotarare sa fie ratificata de parlament in cursul saptamanii viitoare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.