Spanacul – este matura intestinului

Spanacul – este matura intestinului

0 112

Spanacul este originar din Turkmenistan si Afganistan. Arabii il foloseau pentru a combate afectiunile gatului si ale plamanilor.
In Franta, aceasta leguma si-a facut apartia in secolul al VII-lea. Spanacul este un intaritor al sistemului imunitar, are numerose proprietati nutritive si tonifiante. Aceasta leguma combate scorbutul (cauzat de lipsa de vitamina C) si este un remineralizant de mare valoare. De asemenea, ajuta la purificarea tubului digestiv, la tonificarea miocardului si stimularea activitatii inimii.
Calitatile curative ale spanacului se cunosteau inca din cele mai vechi timpuri, el fiind numit si “matura intestinului” deoarece reprezinta cel mai bun mijloc natural pentru curatirea si regenerarea sistemului digestiv. Consumul de spanac creste cantitatea de urina eliminata, stimuleaza secretiile gastrice, pancreatice si biliare, faciliteaza eliminarea viermilor intesinali, previne infectia gingiilor (pioreea) si este un tonic al sistemului nervos.
Principalele proprietati:
– este un intaritor al sistemului imunitar;
– nutritiv si tonifiant;
– combate scorbutul (datorat lipsei de vitamina C);
– remineralizant de mare valoare;
– curatitor al tubului digestiv (retragand toxinele din masa umorilor si favorizand eliminarea lor);
– tonifica miocardul si stimuleaza activitatea inimii;
– creste cantitatea de urina eliminata ;
– stimuleaza secretiile gastrice, pancreatice si biliare;
– stimuleaza cresterea ;

STIATI CA…
Se considera ca spanacul fiert sau preparat prin mijloace traditionale este daunator organismului? Daca in timpul prepararii isi schimba culoarea din verde proaspat in verde spre galben, atunci el devine daunator si nu trebuie consumat.
Spanacul contine acid uric si nu este recomandat celor hiperuremici sau celor cu litiaza urica. El mai contine oxalati de potasiu si de calciu si nu este recomandat in inflamatii gastrice si intestinale , boli hepatice, precum si in artrite si reumatism.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.