Spalati-va bine azi !

Spalati-va bine azi !

0 59

Dupa cum au anuntat balaurii care stapanesc izvoarele apei calde de pe la blocurile brasovene, maine, pe la cismelele noastre din bai si bucatarii – e drept, doar a celor care nu s-au invrednicit sa-si monteze centrale termice de apartament – nu va curge apa calda.
Cartierele vizate sunt: Tractorul, Garii, Zizin, Triaj si Florilor.
Teoretic apa calda nu va curge duminica intre orele 5,00 – 23,00, ca sa se mai odihneasca si tevile, sa fie revizuite si reparate.
Ca reparatii si revizii la o asemenea matahala de circuit se poate face intr-o zi, ma mira, dar, pe de alta parte ma si bucura, nu atat pentru bucatarie, unde tot omul isi mai poate incalzi o oala cu apa pentru nevoi immediate, ci pentru baie, unde, pe vipia de afara, pica bine cate un dus pe care nu cu totii il suporta rece, iar ca sa-ti pui nevasta sa-ti toarne cazanelul cu apa infierbantata peste tine pe post de dus este riscant in unele momente ale vietii
Nu zic, este nevoie si de reparatii si revizii, dar sunt suspicios in privinta (scurtei) perioade a efectuarii acestora, mirandu-ma ca maine seara sa ma balacesc, la 23,15, in cada proprie.
Ma intreb insa de ce s-a ales tocmai ziua de dumunica, cand omul isi rezerva ziua libera pentru treburi pe acasa – mai ales daca tocmai ploua – sau vine de la iarba verde si trebuie sa se spele. Nu se putea gasi alta zi din cursul saptamanii?
Nu sunt specialist in treburile astea, dar stiu ca multi gandesc la fel.
Acest eveniment imi aduce iar aminte de ceva despre care am mai scris, dar, se pare, degeaba: este vorba de miile de litri si metri cubi de apa rece care curg aiurea pe post de apa calda si este platita ca atare, pana s vina cea adevarat calda. Stiu ca cei de la Protectia Consumatorului I-au tras un pic de manecuta pe furnizori, dar acestia si-au scuturat frumusel scama lasata si-si continua obiceiul de a fura din banii consumatorilor.
Caci nu poti numi altfel procedeul de a factura o marfa necorespunzatoare calitativ la pretul celei pretinse a fi fost livrate, in acest caz factorul comun intre cele doua calitati fiind doar faptul ca ambele sunt ude.
Pe cand si masuri concrete si nu doar motivari de doi bani?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.