SOV nu calca Justitia in picioare. O ia in maini

SOV nu calca Justitia in picioare. O ia in maini

0 89

Anterior punerii in libertate a intregului lot Vantu – cum l-a numit presa, SOV a facut justitiei mioritice un rechizitoriu mult mai condensat dar si mai eficient decat decat cel care l-a trimis in judecata. Dovada ca i-a adus si libertatea, lui si maharilor din Petrom, care au impartit boxa acuzatilor cu Sorin Ovidiu Vantu in procesul intentat pentru falimentarea Petromservice. Presa a publicat integral tirada lui Vanta in fata completului de judecata, un amestec de subtilitati financiar-bancare, ofense si voalate amenintari interlope. Se pare ca mixajul a prins la cei trei judecatori ai Curtii de Apel Bucuresti, care au decis judecarea in stare de libertate a intregului lot de inculpati, carora li s-a interzis totusi sa nu paraseasa tara.
Despre coloratele abilitati locutorii ale lui Vantu am aflat cu totii cu ocazia inregistrarii convorbirilor pe care mogulul le purta cu angajatii din presa. Am spus la vremea aceea ca replicile lui SOV merita sa ocupe macar un subcapitol dintr-un manual al presei reale din Romanika, aia care se documenteaza direct din strada si nu emite doar principii inaplicabile in meseria de teren. Aceeasi materie locvace putea sa constituie oricand scheletul unei lungi anchete despre aventurile interlope cu care care SOV isi intrerupea speculatiile financiare ori jocul cotidian la ruleta mediatica. Ne amintim de „sutele de racketi” impuscati si ingropati pe dealurile Moldovei ori de mafia tiganeasca, cea care ar fi lucrat „toata” pentru eminenta sa cenusie. Fie procurorii le pastreaza pentru un dosar viitor, fie au ratat momentul.
Cum l-au ratat, se pare, si pe asta cu dovedirea spalarilor de bani si falimentarea Petromservice. Pledoaria lui Vantu vorbeste de o lovitura data societatii chiar de angajati, si pare credibil ce zice omu. Sau, oricum, mai inchegat decat instrumentarea procurorilor. Doar ca nu s-a abtinut sa nu incheie intr-un stil foarte personal, care aminteste de cioclul care ingropa racheti in junete. Vantu le-a zis judecatorilor la final ca, daca se intoarce in celula, va lua justitia in propriile maini.
In hagiografia care i se va dedica, replica asta va fi creditata drept cheia care i-a descuiat usa arestului. S-ar putea si sa fie doar vorbele care au lezat-o pe Codruta Kovesi, care a cerut foarte sofisticat CSM sa analizeze potentialul de lezare a imaginii magistratilor. E drept ca procuroarea sefa s-ar fi putut ofusca si de la epitele de „doctii de la Parchet”, „desteptii” si apoi „dobitocii” de procurori, insirate gradat de Vantu in mica alocutiune din boxa.
O si vad pe Codrutza verde de indignare. Las’ ca ne-a facut dobitoci, dar sa ia in maini justitia, care la noi se imparte cu picioarele?
Curat afront.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.