Sotul farmacistei ucise acuza statul ca plateste criminali

Sotul farmacistei ucise acuza statul ca plateste criminali

0 99
Sotul uneia dintre farmacistele ucise in 2004 se declara socat de decizia magistratilor de a-l despagubi pe principalului suspect de atunci cu 220.000 de lei.Alexandru Diaconescu a stat noua luni in arest dupa ce a fost acuzat de cea mai oribila crima comisa la Brasov. In final, a fost gasit nevinovat iar acum va fi despagubit cu o suma uriasa. Daniel Cistian este convins ca tanarul este ucigasul si ca nu trebuia achitat.
Alexandru Diaconescu a fost acuzat ca le-a impuscat in 6 decembrie 2004 pe cele doua farmaciste din Brasov. Dupa ani de procese, multe probe, martori cu versiuni diferite si expertize contradictorii, tanarul a fost achitat in 2008.
Daniel Cistian, sotul Manuelei Cistian, una dintre farmaciste, a reactionat dur inca din 2010 cand Tribunalul Bucuresti a decis despagubiri de 500.000 de euro pentru Diaconescu, pentru cele 9 luni cat a stat in arest. Suma a fost micsorata de Curtea de Apel la 220.000 de lei si mentinuta de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Sentinta este acum definitiva.
Cistina a spus, tot in 2010, ca vinovati de achitarea lui Alexandru Diaconescu sunt judecatorii care au instrumentat dosarul.
Daniel Cistian a dat in judecata statul roman la CEDO. Chiar si in cazul in care ar avea castig de cauza, procesul crimei ramane inchis si poate fi redeschis doar in ipoteza aparitiei de noi probe. Dosarul este acum considerat cu autor necunoscut.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.