Sosul dijonnaise determina aparitia crampelor musculare

Sosul dijonnaise determina aparitia crampelor musculare

0 110

Sosul dijonnaise Knorr poate fi folosit pentru asezonarea fripturilor in ulei. Din pacate, daca citim cu atentie eticheta produsului care ne da informatii pretioase cu privire la compozitia sa, observam ca sosul contine cateva seminte de mustar si nu mai putin de 10 substante chimice.
Aditivii alimentari care compun sus-numitul sos sunt un adevarat pericol pentru sanatatea omului.
Din lista de ingrediente aflam ca are in compozitie “ulei vegetal 49,2%, apa 25%, zahar, otet, seminte de mustar 4,2%, mustar pudra, sare 0,9%, conservanti (polisorbat 60 – monostearat de poliooxietilena sorbitan E 435, potasium sorbat E 202, sulfat de sodiu – posibil E 221 (sulfit de sodiu), agent de ingrosare guma de xanthan E 415, coloranti (clorofila E 140, caramel E 150, tartrazina E 102, galben sunset E 110), antioxidanti edetat de calciu disodiu – E 385 etilen diamina de tetraacetat de calciu, BHA – E 320 bulilhidroxianisol”.
Sosul dijonnaise este un produs de tip maioneza care are un profil nutritional dezechilibrat, lipidele reprezentand mai mult de jumatate din compozitia lui, conform analizei realizate de profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
In compozitia produsului intra o cantitate mare de glucide cu index glicemic foarte ridicat si foarte multa sare.
Cei mai periculosi aditivi alimentari sunt cei doi antioxidanti, ambii putand cauza cancer. E 385 poate induce modificari metabolice, dezechilibre ale balantei minerale, inhiba enzimele si coagularea sangelui, produce tulburari gastrointestinale, hematurie si crampe musculare. Efecte la fel de nocive are si butilhidroxianisolul E 320. Alergiile si starile de somnolenta sunt doar cateva dintre ele. Conservantul monostearat de poliooxietilena sorbitan E 435 poate potenta asimilarea substantelor toxice liposolubile din tractusul digestiv, fiind potential cancerigen. De asemenea, scade absorbtia unor nutienti.
Sunset yellow si E 150 caramel sunt coloranti sintetici care pot induce sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). De asemenea, pot produce alergii si acutizeaza crizele de astm persoanelor care sufera de aceasta afectiune.
Dintre acesti coloranti, cele mai multe probleme de sanatate poate cauza E 110, care ajunge chiar la distrugeri cromozomiale.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.