Sosire – sefia PDL, 1-Boc, 2-Blaga, 3-Paleologu

Sosire – sefia PDL,
1-Boc, 2-Blaga, 3-Paleologu

0 85

Plenara fara surprize. Traian Basecu „emotiv” si nostalgic a impins lucrurile exac acolo unde trebuie. Emil Boc, dupa un mandat prelungit (6 ani), a fost reconfirmat in functia de presedinte PDL cu 62% in timp ce adversarul sau, Vasile Blaga, a luat 34% din voturile celor peste 1.400 de delegati care au votat sambata la Conventia Nationala a partidului.

Negocieri intense pentru functii
Imediat dupa aflarea rezultatelor cele doua tabere s-au reunit separat pentru fixarea strategiei pentru formarea listelor esaloanelor doi si trei. In cursul noptii de sambata, conform discutiilor, s-a negociat functiile pentru Biroul Politic.
Este vorba de functiile din Biroul Permanent (prim-vicepresedinte, vicepresedinti si secretar general). Aceleasi surse sustin ca in tabara castigatorilor incep negocierile pe functii si discutiile pentru retragerea lui Emil Boc din Guvern.
Emil Boc s-a gandit sa-i propuna lui Vasile Blaga o functie onorifica insa, sustinatorii infrantului dau asigurari ca va fi refuzat.
Echipa lui Blaga a discutat in cursul noptii la sediul din Modrogan strategia pentru a doua zi a Conventiei. Potrivit surselor citate, Blaga intentioneaza sa-l lase pe Boc si echipa sa sa-si asume integral conducerea partidului iar in cazul unui eventual esec sa-si maximizeze astfel sansele de a prelua, dupa alegeri, partidul.
Din cate se pare se discuta retragerea totala sau partiala a candidaturilor oamenilor lui Blaga.
O prima informatie Cezar Preda si-a retras candidatira pentru funtia de secretar general al PDL.
O eventuala retragere a candidaturilor oamenilor lui Vasile Blaga va duce la negocieri intre sustinatorii lui Boc, deoarece sunt mai multi candidati in echipa premierului decat functii disponibile.

Traian Basescu, cu un rol activ in stabilirea rezultatelor, dupa ce s-a intanlit si vineri seara, la Cotroceni, cu Emil Boc si Vasile Blaga, se va intalni din nou cu Boc pentru a discuta strategia pentru Guvern.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.