Soroptimist Internațional Brașov plantează copaci

Soroptimist Internațional Brașov plantează copaci

1 326

Clubul Soroptimist Internațional Brașov organizează pentru sâmbătă, 3 octombrie 2020, ora 10.00, o acțiune de plantare de arbori, în Parcul Dendrologic Kronstadt din cartierul Noua, pentru a marca 100 de ani de existență a organizației internaționale din care face parte.

Evenimentul   se   desfășoară   în   parteneriat   cu   Regia   Publică   Locală   a   Pădurilor   (RPLP) Kronstadt, care va asigura puieții care vor fi plantați.

„De această dată, clubul nostru intenționează să planteze 16 arbori, deoarece acesta este

numărul membrelor active la nivelul județului Brașov. Astfel începem seria de evenimente organizate atât în țară, cât și la nivel mondial, pentru aniversarea centenarului Soroptimist Internațional, din 3 octombrie 2021. Unul dintre primele proiecte majore ale acestui club, înființat acum 100 de ani, a fost  «Salvati arborele rosu!». Era vorba despre Sequoia, măreții arbori  roșii  fiind  tăiați fără  milă la vremea respectivă. Soroptimistele au pledat pentru o legislație corectă, pentru salvarea acestor arbori și nu numai. Au luptat cu firme de cherestea puternice  și au obținut sprijinul publicului larg pentru  acel  proiect”, a declarat președinta Clubului Soroptimist International Brașov, Ana Covaci.

Acțiuni similare vor fi desfășurate, în data de 3 octombrie 2020, de toate cluburile Soroptimist Internațional din țară.

„Odată   cu   această   acțiune   a   Clubului   Soroptimist   International   Brașov   este   demarată campania de toamnă de împăduriri din Parcul Dentrologic Kronstadt. Doamnele vor planta primii arbori din cei 100 pe care intenționăm la rândul nostru să îi plantăm în acest parc, în această perioadă. Noi pregătim puieții și stabilim locul în care vor fi plantați. Principalele specii ce se vor planta în parc sunt magnolia, tuia, pinul, frasinul, stejarul ienupărul, ulmul, castanul,   teiul   și   unele   tipuri   de  arbuști   ornamentali.   O   parte   importantă   din   puieții  ce urmează să fie plantați au fost produși în pepiniera proprie a Regiei, în cursul anului 2020”, a precizat reprezentantul RPLP Kronstadt, ing. silvic Dragoș Moldovanu.

Detalii   suplimentare   despre   acțiunea   din   Brașov   pot   fi   obținute   de   la  Rodica   Măciucă, membră Club SI Brașov și coordonator proiect, telefon 0744.382.001.

Vă așteptăm alături de noi!

Despre: Soroptimist International  

Soroptimist International  este o organizație nonguvernamentală, înființată în anul 1921 în Statele Unite ale Americii, în care acum  activează aproximativ 72.000 de membre   din   121   de   țări.  Menirea   ei   este   de   a   susține   dezvoltarea  personală   și profesională a fetelor și a femeilor, prin educație și formare profesională,  sănătate, antreprenoriat, participare la piața muncii, acces la cultură și contribuție la dezvoltarea durabilă. De asemenea, luptă pentru drepturile omului, egalitate, dezvoltare şi mai ales pentru pace, prin bună înţelegere  internaţională şi prietenie. Cu statut consultativ, Soroptimist International reprezintă o voce la centrele ONU din New York, Geneva, Viena şi Paris.  În România, a început activitatea la nivel de Club în anul 1993, iar Uniunea (care are șapte cluburi) a fost creată în anul 1999. Clubul din Brașov a fost înființat în anul 1995.

· Parcul   Dendrologic   –   Grădina   Botanică  este  un  proiect  pe care Regia  Publică Locală   a  Pădurilor   Kronstadt  R.A.   l-a  conceput   alături  de  Institutul   Național  de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” și Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov. Parcul va avea o suprafață de 25,2 hectare, din care aproximativ 3,9 hectare sunt dedicate lucrărilor de cercetare cu caracter experimental-demonstrativ, derulate împreună cu Facultatea de Silvicultură. Pe cele 25 de hectare vor fi plantați și aclimatizați aproximativ 1.066 de arbori, din 263 de specii, autohtone și exotice, de pe toate continentele, însă vor putea   fi   admirați   și   aproximativ   220   de   arbori   valoroși   din   punct   de   vedere dendrologic, care aparțin pădurii brașovene. Parcul va avea, de asemenea, 10 alei principale și 26 alei secundare, cu o lungime totală de 6.979 m și o lățime de 1,7 m.

I.R.

COMENTARII

  1. branene cere te afara prietene, pai molid pot sa vad si in padurea de langa, apropo ia spune tu la toata urbea cum sau facut angajarile pe ascuns si pe ochi frumosi

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.