Sorin Apostu, primar Cluj-Napoca, ramane in arest!

Sorin Apostu, primar Cluj-Napoca, ramane in arest!

0 182

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, luni, sa respinga recursul primarului municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, la decizia prin care a fost arestat preventiv pentru 29 de zile intr-un dosar de luare de mita. Apostu, care a fost arestat in noaptea de 10 spre 11 noiembrie de magistratii Curtii de Apel Cluj, pentru infractiunea de luare de mita in forma continuata, va ramane in detentie. Tot atunci a fost arestat si omul de afaceri Calin Stoia.
Completul de judecata care a deliberat recursul lui Sorin Apostu a fost format din judecatorii: Iancu Hermina Ana, Vasile Alexandri, Macavei Lucian, iar procuror de sedinta a fost Eleonora Centea.
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, este acuzat ca a primit 45.000 de euro de la administratorul unei firme de salubritate, Calin Stoia, arestat si el.
„In perioada 2010 – 2011, inculpatul Stoia Calin Mihai, in calitate de administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Veres S. A., a remis inculpatului Apostu Sorin, primar al municipiului Cluj-Napoca, suma totala de 188.760 lei, echivalentul a 45.000 de euro, cu titlu de mita. Stoia Calin Mihai a dat aceasta suma de bani pentru ca inculpatul Apostu Sorin sa ii favorizeze firma in obtinerea contractului de salubrizare a municipiului Cluj-Napoca si pentru ca acest contract sa se deruleze fara incidente. Ca urmare, la data de 28 iulie 2010, intre Primaria Cluj-Napoca si SC Compania de Salubrizare Brantner Veres S. A. a fost incheiat contractul de salubrizare pentru o perioada de 8 ani”, precizeaza DNA.
Totodata, procurorii anticoruptie mai sustin ca „pentru a crea aparenta de legalitate a remiterii acestei sume de bani, suma de 188.760 de lei a fost achitata cu titlu de plata a unor contracte de consultanta juridica, incheiate fictiv intre firma beneficiara a contractului de salubrizare si Cabinetul de avocatura al invinuitei Apostu Monica Undina, sotia lui Apostu Sorin, in conditiile in care asistenta juridica aferenta acestor contracte este inexistenta”.Din pledoaria avocatului Georghita Mateut: „In dosar nu exista nici macar indicii temeinice. Probatoriul procurorilor se bazeaza numai pe declaratiile invinuitei Droniuc, care este implicata si in dosarul lui Radu Bica”.

Sorin Apostu a respins in fata judecatorilor toate acuzatiile procurorilor DNA. El a declarat ca nu a favorizat pe nimeni in castigarea de contracte publice si nici pe oamenii de afaceri Aspazia Droniuc si Calin Stoia. „O cunosc pe Aspazia Droniuc de 10 ani, pe cand lucra in presa. A detinut si calitate de membru PDL pentru o perioada scurta. Din declaratia ei inteleg ca ea a presupus ca eu am intervenit pe langa directorul Regiei de transport in comun pentru ca ea sa benefieze de acel contract. Aspazia Droniuc nu mi-a cerut vreun favor, iar eu nu am favorizat-o pe Aspazia Droniuc”. A mai spus Apostu. Acesta a declarat in fata judecatorilor ca nu i-a favorizat in obtinerea de contracte publice. Apostu a mentionat ca nu stia ca sotia lui a incheiat contracte cu companiile care au castigat licitatii publice organizate de primaria Cluj Napoca.
Avocatul mai sustine ca declaratia Aspaziei Droniuc nu este clara si ca procurorii nu au verificat daca sustinerile ei sunt adevarate. Avocatul a mai sustinut ca interceptarile din dosar nu dovedesc ca primarul ar fi comis vreo fapta penala.

In zilele urmatoare Prefectura Cluj ve trebui sa emita ordinul de intrerupere a mandatului de primar a lui Sorin Apostu.
Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, ca Sorin Apostu va demisiona din functia de primar al municipiului Cluj Napoca, daca Inalta Curte de Casatie si Justitie va respinge recursul. Apostu ar urma sa fie inlocuit de „un viceprimar roman din partea PDL”, a mai precizat Ioan Oltean.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.