Sondajele confirmă – 60% din șoferi vorbesc la mobil când sunt la...

Sondajele confirmă – 60% din șoferi vorbesc la mobil când sunt la volan!!

Campania politiei pentru prevenirea și sancționarea celor care vorbesc la telefonul mobil cand sunt la volan nu este intâmplătoare. Numarul accidentelor a caror cauză este vorbitul direct la mobil s-au multiplicat în ultima vreme. Din păcate nu doar se vorbește la telefon ci chiar se „butonează” navigând în rețele de socializare.
Politia Romana a acordat in primele 10 luni ale anului 71.580 de amenzi soferilor care au folosit telefonul mobil in timp ce conduc, fara utilizarea handsfree-ului. Valoarea totala a amenzilor primite de soferi este de peste cinci milioane de lei. Statistica arata in perioada similara a anului trecut, politistii au aplicat 76.757 sanctiuni contraventionale, in valoare de circa 5,3 milioane de lei.Șase din zece șoferi români vorbesc la telefonul mobil în timp ce se află la volan, fără a utiliza dispozitive handfree, în timp ce aproape trei sferturi dintre pietoni traversează neregulamentar strada cel puțin ocazional, arată rezultatele unui sondaj de opinie realizat în mediul online, prin intermediul unei platforme dedicată campaniei naționale de siguranță și prevenție rutieră „Fii treaz la volan !”
Conform datelor centralizate de la cei peste 8.000 de respondenți, circa 40% dintre șoferii din România trimit mesaje text atunci când se află la volan. din care 21% cu frecvență rară și 4% aproape la fiecare călătorie cu autovehiculul.
Totodată, unul din cinci conducători auto (18%) au declarat că au condus sub influența alcoolului cel puțin o dată.
La nivel general, 60% dintre șoferii români recunosc faptul că vorbesc la telefonul mobil atunci când conduc fără a folosi un handsfree, în timp ce 54% dintre respondenți au precizat că li se întâmplă rar să se simtă obosiți atunci când conduc, însă 3% dintre ei se simt des obosiți la volan. În același context, 8% din totalul celor chestionați au admis că au ațipit la volan în timp ce conduceau.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.