Sondaje, sondaje si iar sondaje

Sondaje, sondaje si iar sondaje

0 205

Poate ca unii dintre d-voastra sunt ingrijorati cu privire la cine ne va conduce tara in urmatorii ani, se intreaba daca Gigi Becali a facut pace cu suporterii Stelei, daca Vadim Tudor a adunat destui simpatizanti prin discursurile sale halucinogene, astfel incat, acestia sa constituie o reala amenintare de cotropire a scaunului de la Cotroceni.
Daca va intrebati care le mai este locul in sondaje, aflati ca, nu exista motive de ingrijorare, lucrurile nu se vor shimba prea curand : PD este inca in fruntea clasamentului si ar putea conduce detasat in cazul unei asocieri cu PNG-ul latifundiarului din Pipera.
In urma unui sondaj publicat acum doua zile, de catre Biroul pentru Cercetari Sociale, PD ar fi castigatorul de necontestat al alegerilor pentru Parlamentul European.
In alta ordine de idei, minoritarii nostri «majoritari » din UDMR si extremistii din PRM, abia reusesc sa mai atinga linia de sosire in cursa pentru autohtonizatele alegeri parlamentare.
Va oferim acum si cateva cifre, pentru autenticitate : in cazul formarii unei noi aliante, de data aceasta, PD- PNG, democratii ar obtine mult ravnitul procent de 47,8%, care le-ar asigura majoritatea absoluta in Parlament. Urmatorul loc, adica al doilea, (cu scuzele de rigoare pe care le prezentam d-ului Geoana) ar fi ocupat, cu demnitate, de PSD, care ar aduna numai 19,2%. Dupa cum arata si cifrele, de data aceasta infrangerea ar fi zdrobitoare si nu la diferenta de 1%, cum s-a intamplat la alegerile anterioare. In cazul in care si social – democratii si-ar face niste «amici », printre liberali, adica, daca ar forma o « coalitie social-liberala », cum a numit-o institutul cu pricina, ar obtine un procent mai generos, dar nu suficient, de 30,5%. Liberalii singuri nu ar ocupa decat locul al treilea cu un procentaj de 15,7%, urmati de PNG cu 11,2%. Si, asa cum ar declara si domnul Becali, ca un conducator destoinic ce se gaseste, «dupa mine potopul », Parlamentul Romaniei isi schimba configuratia dupa principiul : « Din dou? una, da?i-mi voie: ori s? se revizuiasc?, primesc! Dar s? nu se schimbe nimica; ori s? nu se revizuiasc?, primesc! dar atunci s? se schimbe pe ici pe colo, ?i anume ?n punctele… esen?iale… Din aceast? dilem? nu pute?i ie?i… Am zis! »

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.