Sondaj INSOMAR – hai sa mai radem putin

Sondaj INSOMAR – hai sa mai radem putin

0 166

Abia de a crescut purcelusul de-o luna si gata, hop cu sondajele. Ce poate spune un asemenea sondaj in momentul de fata, cand abia s-au mistuit bunatatile de sarbatori, iar la ciolan nu a inceput rosul temeinic? Basme cu cati fulgi are armasarul nazdravan al coalitiei in aripile sale.
As vrea sa vad cum comparati cele discutate in casa, cu amicii si cunostintele, ce auziti pe strada sau la locul de munca, cu rezultatele sondajelor!
Da, dar uite ca exista destui romanasi care se lasa influentati de asemenea sondaje, luand calea unor atitudini neconforme realitatii. Va prezint in continuare rezultatele stoarse in troaca cu drojdie, ca sa aveti termen de comparatie cu propriile opinii. O voi lua pe scurtatura cifrelor seci pentru a nu va influenta.

– 43% spun ca aceasta coalitie este cea mai buna, 26% au parerea opusa,iar circa o treime din subiecti spun ca nu stiu.
– 21% sunt de parere ca actuala coalitie nu va rezista mai mult de unu sau doi ani, in timp ce circa jumatate spun contrariul.
– o treime afirma ca Basescu a contribuit hotarator la formarea coalitie.
– aproape jumatate sunt de acord ca Boc a fost o alegere buna ca premier, 9% plusand la foarte buna, 14% cataglogand-o drept rea.
– daca duminica ar avea loc alegeri, sufragiile ar fi urmatoarele: Basescu – 59%, Geoana – 13%, Oprescu – 8%, Tariceanu – 3%.
– increderea romanilor in agatatii de ciolan ar stabili urmatorul clasament: Basescu, Oprescu, Boc, Geoana, Stolojan, Tariceanu, fara procente.
– daca duminica ar avea loc alegeri, formatiunile politice ar obtine urmatorul procentaj: PD-L – 43%, PSD – 32%, PNL – 14%, UDMR – 5%.

Aicea chiar ca nu ma mai pot abtine de tavalitul pe covor din cauza unui ras homeric. Cum naiba, iei si tu acolo vreo mie cinci sute de oameni si pretinzi ca este un esantion semnificativ! Sau iei 150.000 de oameni la intrebari si-ti alegi esantionul dorit ca semnificativ?
Sondajul a fost facut la comanda Realitatea TV, pe un esantion de 1499 persoane, in perioada 22 – 27 ianuarie 2009, avand o marja de eroare de 2,8%. De, aceasta marja poate fi golul inscris in ultimele secunde ale partidei, nu?
Nu mai stiu carui trust de presa apartine Realitatea TV, dar, cu acest sondaj, a luat-o cu stangul.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.