Sondaj facut pe banii lui Berceanu

Sondaj facut pe banii lui Berceanu

0 94

Radu Berceanu, inca senatorul PDL. a facut luni public sondajul CSOP care a fost comandat si platit din buzunarul propriu.
Potrivit sondajului, USL este cotat cu o intentie de vot de 53%, in timp ce PDL are 19%. De asemenea la capitolul incredere in personalitatile politice Vasile Blaga si Emil Boc sunt situati pe acesasi pozitie, 15%, in timp ce vicepresedintele PDL Elena Udrea are 12% procente iar Roberta Anastase 8%.

Berceanu a declarat la Conventia Nationala PDL ca rolul sondajului este de a reflecta starea partidului inainte de alegerile interne. Berceanu a mai spus ca va efectua un nou sondaj peste o luna de zile.
Potrivit sondajului CSOP, daca maine ar avea loc alegeri parlamentare USL are intentie de vot de 53%, in timp ce PDL-ul 19%. Imediat dupa PDL este clasat Partidul Poporului, cu 11%, urmat de UDMR cu 5%, de PRM cu 4% si de PNG cu 3%.
La capitolul incredere in personalitatile politice, Crin Antonescu este cotat cu 25%, Victor Ponta 23% in timp ce Traian Basescu are 19%. In ceea ce priveste liderii democrat-liberali, Vasile Blaga beneficiaza de increderea a 15% dintre cei chestionati, la fel ca si presedintele PDL, Emil Boc.
Elena Udrea este privita cu incredere de 12% dintre respondenti iar Roberta Anastase de 8%. Primarul Aradului, Gheorghe Falca, beneficiaza de increderea a 8% dintre cei chestionati iar noul prim-vicepresedinte Sorin Frunzaverde – 10%.
Alte figuri politice:
• Mircea Geoana – 18%
• Kelemen Hunor – 5%
• Adrian Nastase – 15%
• Sorin Oprescu – 24%
• Gabriel Oprea – 5%
In ceea ce priveste institutiile publice, romanii au cea mai putina incredere in Parlament, urmat de partide politice, Guvern si Presedintie.
Sondajul a fost realizat in perioada 5-9 mai, pe un esantion national reprezentativ de 1.046 persoane, cu o eroare de plus minus 3%.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.