Somnifere marca Cotroceni

Somnifere marca Cotroceni

0 156

Am impresia ca pentru unii, mici de stat sau de suflet, cu priviri crucise, frustrati astfel de viata, Basescu a devenit un soi de drog, cel putin ca fumul de tigara, altfel nu ar putea inghiti prafurile de adormit gandirea limpede pe care le imprastie presedintele de cum deschide gura. La fel si acest cu discurs, scancit in gluma dupa intrevederea cu cei doi sefi de partide formand Coalitia.
Caci di start Basescu o tranteste: „Am propus doua solutii la Interne – fie ministru independent, fie unul din opozitie.”
Aceste doua solutii au fost menite, dupa cum s-a exprimat insusi Basescu, „sa inchida gura” celor doua partide aflate in disputa
„Am propus doua solutii la Interne, care pot sa inchida gura celor doua partide. Prima ar fi sa cada de acord asupra unei persoane neutre din punct de vedere politic. A doua ar fi desemnarea unui ministru care sa provinã din opozitie. Asta va linisti si PSD-ul, si PDL-ul”, a explicat seful statului.
Daca prima varianta i-ar conveni lui Basescu, pentru ca l-ar calari pe acest neutru tocmai cat trebuie, in timpul prezidentialelor, a doua varianta nu poate fi posibila in actuala conjunctura, fiind absurda prin lipsa de logica politica.
„Mi se pare nepermisa suspendarea dialogului de luni dimineata, de cand primul ministru si-a exprimat intentia de a revoca ministrul de Interne”, a afirmat Traian Basescu.
Seful statului s-a aratat deranjat de faptul ca, desi au un protocol, cele doua partide nu au discutat fata in fata, ci au facut-o prin intermediul presei.

„Am solicitat celor doi sefi sa organizeze cat mai rapid intalnirea partidelor pentru a discuta despre solutii”, a spus Basescu.

Mai mult, presedintele s-a aratat nemultumit de faptul ca, in urma declaratiilor facute de diversi lideri, activitatea Ministerului de Interne a fost discreditata, nemeritat.

„Declaratiile facute de diversi lideri au discreditat, nemeritat, activitatea ministrului de Interne si a celor 200.000 de oameni care lucreaza in acest minister”, a spus Traian Basescu.
Sanchi!

Astfel, in opinia presedintelui, „cel mai grav lucru este neincredrea pe care cele doua partide o transfera populatiei cu privire la calitatea Ministerului de Interne de a fi organizator principal al alegerilor”.
In incheiere, Traian Basescu a facut un apel catre cele doua partide aflate la guvernare „sa nu suprapuna o criza politica peste una economica”.

„Prefer sa las cele doua partide sa gaseasca solutii cu atat mai mult cu cat propunerea premierului cu interimatul de la Ministerul de Interne este una care poate accentua neincrederea intre cele doua partide si sper ca acestea sa inþeleaga nevoia de a gasi o solutie”, a conchis seful statului.
Prafurile astea au fost aruncate dupa ce presedintele Traian Basescu a discutat, la Cotroceni, cu presedinþii celor doua partide politice aflate la guvernare, Emil Boc si Mircea Geoana. La intalnirea de la Cotroceni a participat si consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, asta ca decorul sa fie complet in scena in care Basescu a jucat rolul mediatorului, chiar si asa, intr-o dunga.
Ce rost mai au eventuale comentarii? Poti comenta plutitul prafului?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.