Somerii isi pot lua concediu medical

Somerii isi pot lua concediu medical

0 99

Brasovenii care beneficiaza de indemnizatii de somaj pot beneficia si de concediu medical, daca sunt bolnavi si se prezinta la medic.
Cu toate acestea, in practica, lucrurile nu sunt tocmai roz. Cei care intra in concediu de boala dupa o perioada indelungata de somaj sunt dezavantajati.
Somerii indemnizati care se asteapta sa aiba parte de avantaje financiare, daca vor intra in concediu medical dupa o perioada mai mare de la concediere, se inseala amarnic.
Somerii trebuie sa retina ca se tine cont de media veniturilor din ultimele sase luni si de numarul de zile lucratoare din luna respectiva. Prin urmare, daca in ultimele sase luni au avut ajutor de somaj, evident, media veniturilor va fi mai mica. Rezultatul se raporteaza apoi la 75 la suta. Din suma rezultata se retin contributiile ca si la un salariat.
Ei vor primi pentru zilele cat se vor afla in concediu de boala nici jumatate din indemnizatia de somaj.
Unora li s-ar parea imorala aceasta lege care le permite celor care nu au un loc de munca sa beneficieze de un concediu medical platit. Si pentru ca romanul este inventiv si stie cum sa se invarta pentru a-i fi bine, a aparut astfel meseria de „somer de lux.”
Expresia de „someri de lux” se refera la faptul ca salariatii care au avut salarii foarte mari sunt tentati, dupa intrarea in somaj, sa aduca certificat medical deoarece indemnizatia se calculeaza luand ca baza de calcul salariile pe 6 luni inaintea de ivirea bolii. Si in loc de o indemnizatie de somaj de cca 500 lei, vor lua o indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca de 1000- 3000 lei, sau poate chiar mai mult.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.