Somerii din mediul rural sunt platiti ca sa mearga la cursuri

Somerii din mediul rural sunt platiti ca sa mearga la cursuri

0 81

Pentru a atrage somerii din mediul rural, initiatorii unui propiect european pe ofera chiar si premii doar ca sa ii convinga pe oameni sa vina la cursuri.
Camera de Comert si Industrie (CCI) Brasov a lansat un program care se adreseaza formarii profesionale a somerilor din mediul rural. Proiectul are o durata de trei ani si beneficiaza de o finantare nerambursabila in valoare de peste 6 milioane de lei.
Un proiect similar a fost demarat si anul trecut, dar cursantii au abandonat, cand au vazut ca nu au castiguri imediate.
Acum, pentru a evita lipsa de interes a persoanelor din mediul rural, partenerii proiectului au decis sa ofere si premii celor mai buni cursanti, valoarea acestora fiind intre 700 si 1.000 de lei, in functie de performante.
Proiectul urmareste trei obiective specifice: informare si consiliere, organizare de programe de formare profesionala in domeniile antreprenorial si informatic si consiliere si asistenta pentru inceperea unei afaceri sau activitati independente.
Aceasta decizie a fost luata dupa ce, anul trecut, in cadrul unui proiect asemanator, persoanele vizate nu s-au dus la cursuri pentru ca nu aveau castiguri imediate.
Proiectul strategic „Consiliere, formare profesionala si asistenta pentru afaceri in mediul rural – FAR” este finantat din fonduri europene si lansat de Camera de Comert si Industrie (CCI) Brasov.
Grupul tinta vizat de proiect este format din 1.150 persoane din mediul rural care se ocupa de agricultura de subzistenta, persoane in cautarea unui loc de munca sau someri, angajati si manageri din mediul rural care au in vedere oportunitati de formare si ocupare in domenii non-agricole.
CCI Brasov, partener regional al proiectului, a inceput implementarea acestuia din 2 august in regiunile Sud-Vest Oltenia, Centru si Bucuresti-Ilfov, beneficiind de o finantare nerambursabila in valoare de aproximativ 6.000.000 lei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.