Somer brasovean de lux

Somer brasovean de lux

0 160

Conform datelor din evidenta AJOFM Brasov, cel mai procopsit somer brasovean incaseaza 1.823 de lei.
Directorul AJOFM nu a precizat daca acesta provine din sistemul de stat sau din cel privat.
Considerand insa ca ar avea o vechime de cel putin 20 de ani, cu dreptul ca, pe langa cei 450 de lei, indemnizatia minima, sa primeasca un bonus de 10%, rezulta ca salariul sau pe ultimele 12 luni lucrate a fost, in medie, cam 14.000 de lei. Iar daca avea vechime mai mica, salariul trebuie ca a fost si mai mare.

Se stie ca, potrivit modificarilor aduse Legii 76/2002, cuantumul indemnizatiei de somaj este diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeazã: 75% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la data stabilirii acestuia, la care se adauga o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare a unei cote procentuale. ,

Alþi 33 de brasoveni pot intra la categoria „somaj de lux”, caci acestia primesc indemnizatii de ºomaj intre 1.000 si 1.800 lei.
„Sunt indemnizatii mai mari pentru ca oamenii au contribuit zeci de ani, prin contributiile lunare, la acumularea sumelor pe care le primesc acum”, a precizat Iosif Ciurean.
Al naibii cotizatie, ma mananca limba! Asa sa tot fii somer, cu icre negre si somon si alte delicatesuri pe masa.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.