Somajul tehnic in 2010.

Somajul tehnic in 2010.

0 101

Executivul a aprobat actul normativ privind somajul tehnic in 2010. Fara sa fim carcotasi credem ca suntem, inca o data, in fata unei masuri slabe fara efectele sau impactul economic scontat. Este un prilej de afirmarea „smecherilor” si rezolvarea „oamenilor de partid”, prin care insa nu se rezolva nu pastrarea locurilor de munca. De ce nu se aplica masuri validate in Europa sau sistemul din Germania.
„Acest act va salva 200.000 de locuri de munca si prin acest act statul preia, timp de trei luni de zile, asigurarile salariatului si ale angajatorului”, a anuntat premierul Emil Boc, la finalul sedintei de guvern de vineri. „Dorim sa oferim un sprijin direct firmelor, pentru a putea mentine locurile de munca”, a explicat prim-ministrul.
Despre actul normativ privind somajul tehnic a vorbit si ministrul Muncii, Mihai Seitan. „Somajul tehnic functioneaza pentru 90 de zile calendaristice, incepand cu luna februarie. Se platesc doar 75% din salariul de baza, iar statul suporta diferenta de contributii sociale de toate tipurile, inlcusiv fondul de garantare a creantelor salariale”, a precizat ministrul Muncii.
„La 200.000 de persoane se pierd de la bugetele statului 493 milioane pe intregul an, ceea ce nu ar fi o problema foarte mare”, a precizat Seitan, precizand ca daca nu se adopta aceasta masura, ar trebui ca oamenii sa intre in somaj. „La 200.000 de oameni, ar insemna 900 de milioane de lei cost pe bugetul de somaj”, a explicat el.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.