Soluționarea problemei pensiilor speciale în varianta PSD!

Soluționarea problemei pensiilor speciale în varianta PSD!

0 67

Marcel Ciolacu: PSD este pentru tăierea pensiilor speciale/ Noi am inițiat legea supra-impozitării pensiilor speciale

Președintele interimar al PSD susține că partidul său vrea desființarea pensiilor speciale și a propus în acest sens supra impozitarea acestora.
PSD este pentru tăierea pensiilor speciale, însă așa cum vrea PNL va fi doar o altă lege declarată neconstituțională.
Pentru a face efectiv dreptate, pentru ca sumele să fie reduse, noi am inițiat legea supra-impozitării pensiilor speciale și am votat-o deja la Senat. PSD va vota supraimpozitarea pensiilor, cu excepția militarilor, întrucât aceștia își riscă viața în teatrele de operații. Până acum, PNL a venit doar cu minciuni. Se fac că… fac, nedorind în realitate să schimbe nimic!”, scrie Ciolacu pe pagina sa de socializare.

Sesiune extraordinară a parlamentului! Pentru ce?
Liderul deputaților PNL, Florin Roman a solicitat joi convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în care să fie supus la vot proiectul de lege al liberalilor privind tăierea pensiilor speciale.
Roman spune că din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale Guvernul ar avea bani pentru plata alocațiilor majorate: „Alegeți domnilor pesediști – ori pensii speciale, ori alocații pentru copii!”.
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu reacționează la solicitarea deputatului PNL Florin Roman care cere sesiune extraordinară pentru legea pensiilor speciale.
Ciolacu scrie pe pagina sa de Facebook ca dacă PNL vrea sesiune extraordinară să susțină și dezbaterea proiectului lui Roman privind reducerea TVA de la 19% la 16% și a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%.
„PNL trebuie să-și aducă aminte și de proiectul inițiat privind reducerea TVA de la 19% la 16% și a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%. Să-l punem și pe acesta pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare. Pe de altă parte, este foarte bine faptul că PNL și-a adus aminte că avem o prevedere, adoptată deja de Parlament, prin care se dublează alocațiile copiilor, prevedere pe care însă domniile lor nu au găsit de cuviință să o și pună în aplicare. Deși a trecut aproape o lună, PNL nu a fost interesat de găsirea unei soluții”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebok.

Legat de Legea prin care PSD a impus dublarea alocației pentru copii, aceasta este în continuare în așteptare la Cotroceni. Preș. Iohannes nu a promulgat nimic declarând că „are de gând (…)” dar mai analizează. Ce?

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.