Solutiile de semnatura electronica sunt o cheltuiala eligibila

Solutiile de semnatura electronica sunt o cheltuiala eligibila

0 90

„Semnatura electronica – utilitate si necesitate in serviciile publice” a fost subiectul unei recente conferinte ce a avut loc la Bucuresti.
In cadrul conferintei, secretarul de stat pentru Tehnologia Informatiei, Zolt?n Somodi, a punctat cateva aspecte importante in procesul integrarii semnaturii electronice pe piata romaneasca. Acestra a aratat, conform unui comunicat de presa al MCTI ca cele trei probleme cu care se confrunta domeniul semnaturilor electronice sunt:
• lipsa de informare in randul populatiei in ceea ce priveste avantajele acestui instrument,
• ipsa de servicii disponibile
• legislatia.
„Este necesar ca prin legislatia in domeniu sa se clarifice metodele si situatiile in care este folosita semnatura electronica, utilitatea pentru societate si nu in ultimul rand gradul ridicat de securitate“, a spus Zolt?n Somodi.
Implementarea proiectelor de e-Guvernare reprezinta o prioritate in politica guvernamentala din sectorul comunicatiilor si tehnologiei informatiei.
Oficialul a subliniat faptul cu MCTI sprijina utilizarea semnaturii electronice in mod direct: „MCTI a introdus solutiile de semnatura electronica ca si cheltuiala eligibila cadrul tuturor operatiunilor“, a apreciat Zolt?n Somodi.
La conferinta a participat si Justin Berg, consilier economic adjunct al Ambasadei SUA.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.