Solutie pentru aeroport: PSD ia aterizarile, PDL decolarile

Solutie pentru aeroport: PSD ia aterizarile, PDL decolarile

0 124

Cand proiectul aeroportului de la Brasov a ajuns in dezbaterea Camerei Deputatilor, dupa dioi ani de blocaj in sertarele Parlamentului, am crezut cu totii ca soarta investitiei se va transa intr-un fel sau altul. Parea ca, dupa epuizarea tuturor piedicilor de care s-a abuzat in acest interval, un vot deschis va decide viitorul proiectului pentru care s-au cheltuit deja sume imense si care a stors de vlaga entitatile si autoritatile implicate in aceasta combinatie.
In realitate, insa, introducerea pe ordinea de zi a Camerei a insemnat debutul unei noi perioade de tracasari. A inceput cu opozitia furibunda a lui Valeriu Tabara, seful Comisiei de agricultura sau cam asa ceva, care pretinde ca nu vede necesitatea a 110 ha din cele 200 pe care Consiliul Judetean Brasov vrea sa si le treaca in proprietate din Domeniile Statului pentru realizarea aeroportului. Tot Tabara sustine ca a cerut in repetate randuri CJ Brasov sa justifice cu documente ocuparea suprafetei, dar forul judetean brasovean nu ar fi dat curs solicitarilor.
Dupa ce Roberta Anastase a jurizat ca la un concurs de miss dezbaterea pe aeroport din postura de sefa a Camerei, a plecat in strainataturi taman cand subiectul trebuia transat de catre deputati. Cand a reaparut din nou pe ordinea de zi, s-a vorbit si s-a dezbatut intre pauze de consultari pana cand proiectul n-a mai intrunit cvorumul necesar votarii.
Fiind inca blocat la sol, proiectul pare ca va fi urnit saptamana viitoare. Cand se spera, probabil, ca alte subiecte precum salariile in invatamant sau ordonanta de rectificare a bugetului vor ocupa suficient ordinea de zi pentru ca conducerea Camerei sa se simta obligata sa mai aduca vorba despre vreun aeroport la Brasov.
Care se tot micsoreaza, pe masura ce subiectul trece dintr–o gura de pedelist intr-alta. Daca lui Tabara i-ar ajunge 100 de hectare, lui Berceanu par sa-i fie suficiente 20 sa faca un „aeroport pentru smecheri”, cum zice conu Nita pesedistu, intr-o sfortare de a avea umor.
Oricum ar fi, se pare ca Aristotel Cancescu nu mai are culoar de zbor, dupa ce pedelistii si pesedistii se inghesuie sa ajunga primii in turnul de control.
In virtutea aliantei aeriene pe care au incheiat-o pe deasupra capetelor liberale, n-ar fi de mirare sa-si imparta si aeroportul dupa aceleasi criterii de care s-au folosit sa-si decupeze obiectivele pe care le-au hartanit deja.
Ca sa deblochez putin impasul negocierilor, n-ar fi bine sa ia pedeleu’ decolarile si pesedeu’ aterizarile? Parca vad c-asa o s-arate proiectul la viitoare introducere pe ordinea de zi a Camerei. Oricand ar fi asta.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.