Solutia termica pentru Brasov: reesalonarea datoriilor si garantie bancara

Solutia termica pentru Brasov: reesalonarea datoriilor si garantie bancara

0 502

Reluarea furnizării gazului metan și implicit a energiei termice pentru brasovenii racordati la sistemul centralizat de incalzire se va face după plata unei sume de 2,9 milioane lei din restanțele acumulate de Tetkron fata de producătorul de energie termică în cogenerare Bepco

Reluarea furnizării gazului metan și implicit a energiei termice pentru brasovenii racordati la sistemul centralizat de incalzire se va face după plata unei sume de 2,9 milioane lei din restanțele acumulate de Tetkron fata de producătorul de energie termică în cogenerare Bepco.
Este una din concluziile intalnirii de astazi dintre furnizorul de agent termic si AGA Tetkron, menita sa asigure realimentarea celor 8000 de locuinte brasovene ramase de o luna fara apa calda si caldura.
Bepco a solicitat din nou resalonarea datoriilor acumulate de Tetkron, care depasesc 19 milioane de lei, în conditiile in care nu a fost plătită integral nici factura aferentă livrarilor din luna ianuarie 2015. tetkron1
Pentru reluarea furnizării agentului termic către populație și securizarea livrărilor de energie termică în perioada sezonului rece, Bepco a mai facut o solicitare, negociată în prealabil cu furnizorul de gaz GDF Suez.
Este vorba de constituirea unei scrisori de garanție bancară în valoare de 4,5 milioane lei, reprezentand estimarea unei luni de consum din sezonul rece.
Urmeaza ca municipalitatea sa analizeze solutiile propuse si sa ia o decizie pentru rezolvarea impasului in care se gaseste sistemul de termoficare al orasului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.