Solista Gabriela Firea și cântecul ei preferat: La Pasajul din Ciurel /Hai...

Solista Gabriela Firea și cântecul ei preferat: La Pasajul din Ciurel /Hai să mai mintzim nițel…

0 163
Pasajul de la Ciurel era realizat in proportie de 85%, iar constructorul a dat atunci  asigurari Primariei Capitalei ca lucrarile se vor finaliza in  acel an linistit   – 2017 – cand a promite și a fura nu costa bani. Credula in „povesti electorale”  primaritza, Gabriela Firea, dadea pe goarna intr-un comunicat de presa. ca va rupe gura Tirgului cu aceasta „penetratie”! Din pozele postate reiesea  insa pe dos:  mai erau de executat lucrari semnificative: supra-traversarea Sos. Virturtii, a tablierului principal, rampele si ancorarea si tensionarea hobanelor, dincolo de alte lucrari mai mici necesare pentru dechiderea pasajului. In plus, in comunicatul de presa, reprezentantii Primariei spuneau ca au schimbat traseul drumului care va face legatura intre acest pasaj si Autostrada Bucuresti – Pitesti, și inca ceva: nu au mentionat pe unde va trece artera… 

Am venit astazi pe santier pentru a vedea daca realitatea de pe hartie corespunde cu cea din teren. Lucrarile la Penetratia ‘Splaiul Independentei-Ciurel-Autostrada Bucuresti – Pitesti sunt in grafic, Nodul Rutier Virtutii este gata in proportie de 85%. Le-am solicitat tuturor celor implicati in realizarea acestui obiectiv de investitii sa accelereze ritmul de lucru, astfel incat sa se poata avansa cat mai mult, pana ce conditiile meteo o vor permite. Constructorul ne-a dat asigurari ca respecta termenele asumate si ca lucrarile la nodul rutier se vor finaliza in acest an„, a declarat …anul trecut primarul Gabriela Firea in urma unei vizite… neanuntate la santierul Ciurel.
Potrivit informatiilor date publicitatii de Primaria Capitalei, situatia lucrarilor este urmatoarea:
In acest moment (2017) au inceput lucrarile de instalare a podului peste Soseaua Virtutii, tronsoanele care se prefigurau a fi livrate… la inceputul lunii noiembrie 2017 ,conform graficului stabilit si s-a demarat instalarea acestora. Au fost livrate grinzile 1 si 2, urmand ca grinzile 3 si 4 sa fie livrate saptamana viitoare, dupa ce va fi facuta receptia calitativa in fabrica de la Calarasi, iar ulterior va fi montat tablierul metalic. De asemenea, au fost avizate lucrarile de relocare a instalatiilor electrice din zona”… In plus, in comunicatul de presa, reprezentantii primariei capitalei spun ca … au schimbat traseul drumului care va face legatura intre acest pasaj si Autostrada Bucuresti – Pitesti, Atata doar ca… nu au mentionat pe unde va trece artera!!! „Caci reprezentanti ai proiectantului si reprezentanti ai Primariei Sector 6, au stabilit… un nou traseu in imediata vecinatatechipurile, minim invaziv in privinta exproprierilor si implicit a costurilor acestora.
De asemenea, sunt … azi in curs de finalizare  …”traditionalele” lucrari pentru … descarcarea arheologica prevazuta prin Avizul Ministerului Culturii, acare urmau a se… incheia pana la sfarsitul anului 2017″,


Cand au inceput lucrarile …la Centura Ocolitoare?  Primarul Gabriela Firea o reclama acum cu vehemența, cu fonduri cu tot de la…partid, deoarece se „tot face… și desface” de aproape 20 de ani… Fondurile ce au fost, dar mai ales ce urmeaza sa „materializeze” mareața promisiune a doamnei FIREA,… bate la ochi prin blocaj si „nemiscare”
Cum se stie, Primaria Capitalei din perioada antemergatoare d.nei Firea a demarat lucrarile la drumul expres… spre Autostrada Bucuresti-Pitesti inca din anul 2010pe cand dr. OPRESCU promitea sosele suspendate pe 4 benzi deasupra si de-a currmezisul Capitalei ! Potrivit documentelor prezentate la vremea respectiva, constructia unui  flintik de  artera de numai 8,3 km ar fi urmat sa faca legatura intre Splaiul Independentei si Autostrada A1. Licitatia pentru executarea lucrarii cu pricina a fost castigata de catre un consortiu  „pacalici” : JV Bogl – Astaldi – Euroconstruct -Tehnologica si Proiect Bucuresti. Termenul estimat pentru finalizare fiind de 35 luni de la inceperea lucrarii,  inca din  anul 2014…trebuia sa trecem cu automobilul „de colo-pana dincolo cu 100 km.pe ora!!

Da de unde ,lucrurile sunt tot la nivelul abandonat de celebrul edil,Dr,Oprescu (!) cand au fost oprite la cateva luni dupa ce au inceput, atat din cauza litigiilor, cat si din motive financiare. In 2014 au fost reluate…se lauda si amenintza mai ieri la partid d.na Vranceanu-Firea 
Daca va mai porni vreodata … Drumul expres va porni de la intersectia bd. Virtutii cu Splaiul Independentei, și va merge pe langa Lacul Morii, pana la intersectia cu bd. Uverturii, dupa care trece pe langa statia de tratare a apei Rosu-Militari si iese din Bucuresti prin comuna Chiajna. Traverseaza Centura Capitalei, trece prin Comuna Dragomiresti-Vale si iese in A1, la km 13, Pod Ciorogarla. Pasajul de la Ciurel face parte din acest proiect …inceput de 10 ani !! Cu ce o mai cloci in orasul sau, vesnicul primar din Voluntari?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.