Soldatica de plumb

Soldatica de plumb

0 86

Traian Basescu are, de ceva vreme, un aliat de familie in lupta impotriva adversarilor politici. Un soi de rezerva, care asteapta pe margine sa intre in arena pentru a-i da o mana de ajutor lu’ tati. Ca toate rezervele, este mai proaspata si mai disponibila decat actorii aflati deja in lupta. A spus-o si ea, cu sinceritatea agramata pe care i-o stim din alte aventuri lingvistice. „Am mintea putin mai odihnita” a recunoscut candid Elena, vrand ca de obicei sa spuna altceva decat ceea ce indruga in fata camerelor de filmare.
N-ar fi cine stie ce constatare. Vanarea de greseli si exprimari schiloade ale Elenei Basescu nu mai are hazul pe care avea odata nici macar la televiziunile ostile. Ceva mai grav se profileaza in cariera de adjutant al lui tata a fiicei presedintelui. Daca tot a aruncat-o in lupta politica, lui Traian Basescu i s-a parut probabil normal ca mezina sa apara in public in uniforma militara. Din aceea de camuflaj, purtata de soldatii romani care lupta in Afghanistan sau in Irak. Elena a fost surprinsa in ipostaza cazona la un eveniment cu mult public. Probabil tineretul si femeile cu studii superioare care au votat-o, nicidecum masina obedienta de vot a PD-L.
Ciudat ca filmuletul cu Elena in postura de racan de miting apare dupa ce Mircea Geoana a dezertat din Consiliul Superior de Aparare, la scurta vreme dupa ce Traian Basescu, seful CSAT, l-a calcat cu senila pe bombeuri. Asa ca EBA in uniforma este acum subiectul cursei de a descoperi ce reguli a incalcat mezina prezidentiala in campania care a dus-o in Parlamentul Romaniei. Televiziunile au deschis o sectiune de analiza vestimentara ca sa constate daca Elena a uzurpat cumva privilegiul rezervat militarilor de a purta uniforma, si asta doar in circumstante strict reglementate prin lege.
Analiza s-a dovedit foarte nuantata. Specialistii sunt la faza in care constata ca uniforma nu era completa in absenta gradelor, caz in care se cheama ca nu-i nimic ilegal in arborarea tinutei de lupta a unitatilor din desert.
Si eu cred ca uniforma era incompleta. Lipseste boneta. Probabil n-aveau la magazie masura pentru minte odihnita. In orice caz, postura de militar a EBA-i risca sa atarne de imaginea lui Traian Basescu cam cat o colectie de soldatei de plumb.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.