Soft de 1 milion euro pentru centralizare rezultate alegerile PE

Soft de 1 milion euro pentru centralizare rezultate alegerile PE

0 126

Autoritatea Electorala Permanenta intentioneaza sa achizitioneze un nou sistem informatic pentru centralizarea si prelucrarea rezultatului alegerilor pentru Parlamentul European. In acest sens, este alocata suma de 1 milion de euro, dupa ce in 2007 acelasi program costase numai 252.000 de euro, informeaza NewsIn.
In documentatia aferenta, AEP motiveaza necesitatea achizitiei prin faptul ca, spre deosebire de ultimele alegeri europarlamentare, numarul de mandate alocate Romaniei s-a redus de la 35 la 33. De asemenea, au fost operate o serie de modificari legislative:
„Mentionam ca aceasta aplicatie (softul din 2007 – n.red.) nu mai poate fi utilizata in forma actuala din cauza modificarilor legislative (schimbarea numarului de mandate, modificarea proceselor verbale, modificarea rapoartelor)”. (Extras din caietul de sarcini).
Procedura de achizitie este o negociere accelerata cu ofertanti, iar cerinta obligatorie este ca acestia sa prezinte informatiile generale cu declararea cifrei medii de afaceri pe ultimii trei ani pentru care exista exercitiu financiar incheiat.
„Ofertantii trebuie sa faca dovada realizarii unei cifre medii de afaceri mai mare sau egala cu 600.000 euro fara TVA”.
Ofertantul trebuie sa aiba minimum un contract finalizat in ultimii trei ani care sa fi avut ca obiect dezvoltarea de aplicatii software la nivel national, in care participarea ofertantului – participarea proprie – a fost de minimum 300.000 de euro per proiect.
Data limita pentru depunerea candidaturii este 21 aprilie, ora 10:00, iar termenul pana la care implementarea programului trebuie realizata este 20 mai. Daunele solicitate in cazul neindeplinirii serviciilor solicitate vor fi de cinci ori valoarea contractului.
La alegerile pentru Parlamentul European din 2007, sistemul informatic a costat 252.000 de euro, fara TVA, contractul fiind atribuit de Institutul National de Statistica pentru SC Net Consulting SRL.
La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008, softul pentru centralizarea si interpretarea datelor a costat AEP 5.822.080 lei, fara TVA. Firma castigatoare a contractului a fost TeamNet International, membra a grupului Asesoft.
Alegerile locale din iunie 2008 au scos din bugetul de stat pentru programul informatic de centralizare a rezultatelor scrutinului suma de 2.130.817 lei, fara TVA, contractul fiind atribuit firmei SC Siveco Romania SA.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.