Şoferii RAT vor avea salarii mai mari chiar şi cu 50%

Şoferii RAT vor avea salarii mai mari chiar şi cu 50%

0 277

De luni a intrat în vigoare o modificare a Contractului Colectiv de Muncă care schimbă grila de salarizare doar în cazul şoferilor de autobuz şi troleibuz ale căror lefuri de încadrare cresc de la 1450 lei la 2150 de lei. Şoferii cu vechime şi care lucrează şi ore suplimentare pot însă primi în mână aproape 2800 de lei

De luni a intrat în vigoare o modificare a Contractului Colectiv de Muncă care schimbă grila de salarizare doar în cazul şoferilor de autobuz şi troleibuz ale căror lefuri de încadrare cresc de la 1450 lei la 2150 de lei. Şoferii cu vechime şi care lucrează şi ore suplimentare pot însă primi în mână aproape 2800 de lei începând cu luna octombrie. Prin această decizie conducerea RATBV SA care se confruntă în prezent cu un deficit de 70-80 de şoferi speră să atragă cât mai mulţi conducători auto.
Din cauta lipsei personalului specializat, se întâmplă de multe ori ca autobuzele şi troliebuzele RATBV să nu poată pleca din garaj.
În ciuda deselor anunţuri de angajare din ultimii ani prea puţini s-au arătat interesaţi să lucreze ca şoferi la RAT, principalul motiv fiind salariile mici. Începând din această lună, lefurile vor creşte însă, tocmai pentru a atrage personal calificat.
Silviu Ştefan, purtător de cuvânt RATBV SA, spune că majorarea a fost posibilă datorită faptului că municipalitatea a acceptat modificarea unor clauze din contractul de delegare a serviciului creând premisele acestei majorări salariale.
Şoferii angajaţi la RATBV beneficiaza de spor de vechime, spor de 110% pentru zilele de sarbatori legale, spor de 105% pentru zilele de sâmbătă si duminică, spor de 100% pentru orele suplimentare, spor de 7.5% pentru timpul efectiv lucrat pe autobuze articulate.
Simulările făcute de societate arată că cei care fac maximum 30 de ore suplimentare pe lună pot ajunge la salarii de până la 2800 de lei, incluzând şi tichetele de masă.
Braşovenii care vor să se angajeze la RATBV trebuie sa aibă permis de conducere categoria D sau Tb şi să aibă o vechime în transportul de persoane de minim doi ani . Persoanele interesate pot depune cv-ul la sediul societatii, pe Strada Harmanului nr. 49 sau la adresa ratbv@ratbv.ro

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.