Societatea pentru un Parlament Necurat

Societatea pentru un Parlament Necurat

0 54

Un aer lejer demonic pluteste peste faptul zilei de azi. Daniel Corogeanu, exorcistul de la Manastirea Tanacu, se pregateste sa iasa din inchisoare, unde s-ar fi comportat cica exemplar si ar fi participat la toate activitatile din penitenciarul in care a fost incarcerat. Ar fi o scurtare a perioadei de detentie, dupa pedeapsa primita in 2008 cand, impreuna cu alte patru maicute din manastire, au provocat moartea unei alte calugarite, din care voiau pasami-te sa scoata duhul necurat.
Daca alde Corogeanu este pe punctul de a reveni in lumea civila dupa ce a comis fapte de alungare a demonului, doi deputati vor sa demonizeze o sarbatoare mondiala, fara niciun gand de a ajunge dupa gratii pentru asta. Medicul conservator de la Iasi, Ciohodaru, care parea ca isi duce viata din sectia de urgente intr-un permanent reality-show, atat a fost de filmat in toate ipostazele medicale ale slujbei, a mosit o initiativa legislativa care propune ca, de Ziua Mondiala a Sanatatii, in Romania sa se instituie doliu national. Nu argumentele lipsesc din propunerea deputatului chirurg – situatia din Sanatatea romaneasca indreptateste orice pacient sa aiba ganduri negre doar cand se gandeste la spitatele mioritice, la deciziile morbide ale ministerului si prestatia discipolilor lui Esculap, ramasi tot mai putini sa ia spaga dupa emigarile masive din sistem. Fapte si stari de lucru reprobabile, care nu justifica insa gustul pentru macabru al unui practicant de medicina intr-atat incat sa ricaneze legislativ pe tema asta. Ma asteptam ca Ciohodaru – altminteri un tip simpatic, intrepid si pe cat se pare competent, sa incerce sa reformeze un sistem pe care il cunoaste din interior altfel decat cu demonizari si inscrieri de zile de doliu in calendarul medical al patriei.
Nu-i vorba ca, daca pe Corogeanu l-au ajutat patru maicute sa savarseasca scoaterea duhului rau din posedata, si pe Ciohodaru l-au asistat toti colegii senatori, care au aprobat tacit trecerea proiectului de marcare cu cruce neagra a Zilei Mondiale a Sanatatii.
Mai ca-ti vine sa infiintezi Societatea pentru un Parlament Necurat.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.