Social democratul Radu Mitric se judecă cu PSD Braşov după o excludere...

Social democratul Radu Mitric se judecă cu PSD Braşov după o excludere abuzivă din partid

0 252


După opt luni ezitări, consilierul judeţean braşovean social-democrat Radu Mitric s-a hotărât să se judece cu PSD Braşov. Consilierul amintit a avut pe parcursul timpului multe probelme cu senatorul și liderul PSD Brașov Marius Dunca.
Amintim că Mitric a fost exclus din PSD nu chiar ieri alaltăieri, ci în luna iunie a anului trecut, iar în sfârşit, acum acesta a contestat decizia în instanţă. Un prim pas a fost făcut de Radu Mitric în luna septembrie a anului trecut, când a trimis o scrisoare deschisă la adresa conducerea PSD Brașov. Articolul referitor la acea scrisoare îl găsiţi aici: ,,Consilierul județen Radu Mitric consideră că PSD este în picaj pentru că nu ascultă vocea tinerilor
Procesul este pe rol”, a recunoscut liderul grupului PSD din Consiliul Judeţean Braşov, Adrian Iatan, care a refuzat să facă alte comentarii.

De cealaltă parte, Radu Mitric a declarat că în spatele acestei decizii este Marius Dunca, despre care a afirmat că „a făcut praf organizaţia Făgăraş”. Mitric susţine că încă din anul 2018 a avut mai multe dispute cu Marius Dunca, acestea culminând anul trecut, în luna iunie. „În anul 2018, la Făgăraş erau alegeri pentru conducerea organizaţiei municipale. Eu am mers pe proiectul propus de Mihai Popa. La conferinţa de alegere, Marius Dunca a făcut astfel încât preşedinte al organizaţiei să fie ales Ioan Negrilă, care a făcut praf filiala”, a declarat Mitric. Acesta a afirmat că problemele s-au acutizat anul trecut, după alegerile europarlamentare din 26 mai.

Dat afară pentru că la un chef organizat la Drăguş l-a invitat pe Niţă
Scandalul dintre Mitric şi Dunca a plecat nu de la nu ştim ce luptă ,,ideologică” ci de la un chef ce a avut loc anul trecut când la o intâlnire cu colegii din zonă Mitric l-a invitat şi pe fostul ministru şi şef al PSD Braşov Constantin Niţă, ceea a creat un acces de furie din partea fostului ,,pupil” al lui Niţă, epigonul hrăpăreţ ce i-a suflat funcţia protectorului său, respectiv Marius Dunca.
Dar să vedem ce povesteşte Mitric: „După alegerile europarlamentare a fost o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean al PSD, în care am spus că nu e normal să plăteşti «mercenari» pentru a lipi afişele. După o perioadă, s-a pus problema înlocuirii mele din calitatea de lider politic al PSD în Consiliul Judeţean Braşov, pe motiv că nu sunt suficient de vocal. Am încercat atunci să vorbesc cu Marius Dunca, pentru a vedea ce este de făcut mai departe, atât în ceea ce mă priveşte pe mine, cât şi partidu”.
Mitric a mai spus că tot anul trecut, după alegerile europarlamentare, a organizat o întâlnire informală la Drăguş, cu social-democraţii, la care a invitat mai mulţi lideri locali, dar şi pe fostul preşedinte al PSD Braşov, Constantin Niţă. Marius Dunca a spus că nu autorizează această întâlnire şi i-a ameninţat pe invitaţi.
Imediat după ce s-a desfăşurat această întâlnire, am fost anunţat că urmează a doua zi o şedinţă a PSD Făgăraş, în care urma să se discute despre alegerile europarlamentare, dar şi subiecte diverse. „La «Diverse» era ridicarea sprijinului politic pentru trei consilieri locali, care au votat o hotărâre de Consiliu Local Făgăraş privind modernizarea unui drum. Nu am fost de acord cu decizia. Tot atunci s-a luat în discuţie ridicarea sprijinului politic pentru mine. Ion Negrilă a spus că «aşa s-a cerut de la Braşov». De altfel, propunerea privind ridicarea sprijinului politic pentru cei trei consilieri locali nu a trecut. Tot atunci mi s-au cerut explicaţii despre «cheful de la Drăguş»”, a adăugat Mitric.
Apoi, a urmat o şedinţă a Organizaţiei judeţene a PSD Braşov când Mitric spune că s-a decis „excluderea mea din partid, decizie pe care am atacat-o în instanţă”. De asemenea, Mitric spune că Dunca i-ar fi reproşat că vrea să îl înlăture din funcţie.

Mitric: situaţie din PSD Braşov este explozivă
Radu Mitric a avertizat că în PSD Braşov lucrurile nu stau foarte bine, situaţia fiind aproape de a fi una „explozivă”. El apune că: „Mulţi membri ai PSD Braşov sunt nemulţumiţi de Marius Dunca şi nu ştiu câtă răbdare va mai fi. Situaţia a fost discutată chiar şi la Bucureşti. Dunca vrea să fie primul peste tot. Dacă este un lider adevărat al organizaţiei judeţene, eu îl propun drept candidat al partidului pentru funcţia de primar al Braşovului. Partidul trece prin momente grele şi este nevoie de un om care să meargă în tranşee, să «lupte la baionetă» cu George Scripcaru şi să demonstreze că nu este omul lui…”.

Amintim că un alt personaj cunoscut la nivelul nu doar al Braşovului, ci al ţării, chiar este şeful de la Protecţia Consumatorului din Regiunea Centru dar şi a Nord Vest, Sorin Susanu, care şi el a fost exclus pentru că acuza obedienţa lui Dunca faţă de Scripcaru.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.