Social-democratul Adrian Năstase evoca nostalgie momente de la care au trecut zece...

Social-democratul Adrian Năstase evoca nostalgie momente de la care au trecut zece ani

0 451

Fostul președinte al PSD Adrian Năstase a scris marți pe blog că se amuză și acum când își amintește de reuniunea partidului de acum zece ani de la Hotel Confort, că ceruse un vot de încredere, iar Mircea Geoană a hotărât să supună la vot demisia lui.
„Au trecut aproape zece ani de la celebra reuniune PSD, de la Hotel Confort. Am recitit textul pe care mi l-am pregătit pentru acea întâlnire de ‘înfierare’. Îmi pare rău să constat că, în mare măsură, am avut dreptate cu ceea ce spuneam la acel moment. A început un ‘nou capitol’, dar…
Mă amuză și acum faptul că eu cerusem un vot de încredere, iar Geoană a hotărât să pună la vot ‘demisia’ mea?! Cool. Este, oricum, prima dată când fac public acest text, cu adnotările de atunci. Va fi, din nou, un moment important pentru partid, în toamnă, când va avea loc un congres extraordinar. Lecția nevoii de solidaritate va fi fost, oare, învățată, între timp?”, a scris Năstase pe blogul său.
El a publicat discursul pe care l-a ținut la ședința PSD care a avut loc la Hotel Confort, în cadrul căreia a fost demis din funcțiile pe care le avea în partid.
„În politică trebuie să începi cu o formulă de politețe. De aceea, dați-mi voie să urez bun venit în PSD celui mai nou și mai influent membru: dosarul DNA. Noi nu suntem comuniști, noi nu ne ghidăm după dosare de cadre pe care să le facem măcar noi, ne bazăm politica pe dosarele făcute de Daniel Morar. E un pas înainte spre modernitate. E și singurul pas înainte pe care l-am făcut de un an încoace„, spunea Năstase la începutul discursului său.

La începutul anului 2006, în ceea ce presa a numit „Noaptea cuțitelor lungi în PSD”, Adrian Năstase și-a pierdut funcția de președinte executiv al PSD și de președinte al Camerei Deputaților în urma unui vot dat de liderii filialelor partidului.
Ședința a avut loc la Hotelul Confort din Otopeni și a ținut aproape nouă ore. Președintele de atunci al PSD, Mircea Geoană, a fost cel care a propus demiterea din funcție a lui Năstase.
Tot la acea ședință Năstase a propus organizarea unui congres extraordinar, dar această propunere a fost respinsă la vot.

AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.