Social-democratii au depus plangere la CCR

Social-democratii au depus plangere la CCR

0 65

Ieri, PSD a depus la Curtea Constitutionala a Romaniei cererea de anulare a alegerilor, iar astazi va inainta dovezile de fraudare.
Social-democratii sustin ca au „camioane de probe”. Legea pentru alegerea presedintelui spune ca scrutinul poate fi anulat daca frauda a fost atat de mare incat sa poata modifica numele invingatorului.
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, si senatorul PSD, Dan Sova, au declarat, inainte de a pleca spre Curtea Constitutionala, ca este vorba de o „cerere de anulare a alegerilor si repetarea turului al doilea de scrutin” al alegerilor prezidentiale.
„Sunt camioane de probe, am luat decizia sa le sintetizam, vin in valuri, in valuri. Au inceput sa vina si din afara tarii, de la sectiile din diaspora, deja au venit mai mulþi colegi aici la sediu sa lucram sa le sintetizam, o sa le depunem maine (astazi, n.a.) intr-o forma care sa poata fi depusa acolo, ca altfel ar inseamna sa mergem cu un camion de documente acolo, Este vorba de toate tipurile de fraude posibile pe care le-au inventat oamenii astia. Discutam de vot multiplu, de mita electorala, de procese electorale care au fost modificate dupa ce au iesit de la sectia de vot si multe altele”, a declarat ieri secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.
La randul sau, Dan Sova a afirmat ca „fraudele se poate demonstra ca sunt facute numai de PD-L”.
Intrebat daca aceste dovezi pot avea caracter de probe in fata judecatorilor, Sova a confirmat acest lucru. „Sunt probe pe care o sa le analizeze judecatorii. Revolutia intr-o societate poate incepe de la magistrati si va incepe de la magistratii Curtii Constitutionale”, a adaugat Sova.

Totodata, Dragnea a sustinut ca Autoritatea Electorala Permanenta a finalizat verificari la solicitarile PSD pentru alegerile europarlamentare si ar fi vorba de 13.826 de voturi multiple descoperite.

Secrearul general al PSD a mai spus: „Am primit informatii ca in urma intalnirii pe care au avut-o ieri (luni, n.a.) la MAI domnul Blaga, Videanu si Berceanu, au solicitat prefectilor sa faca tot ce le sta in putinta sa stearga imaginile filmate la sectiile speciale. Facem apel la prefectii din Romania (si-a si gasit la cine sa faca!,n.a.) sa nu comita aceasta ilegalitate”.
Dupa cum prevede legea, acele imagini intr-adevar se sterg, dar asta abia dup ace scrutinul a fost validat, sin u inainte.
Anuntul lui Dragnea apare la doar o zi dupa ce liderul Mircea Geoana anuntase ca PSD va contesta rezultatul scrutinului de duminica.
„Este evident ca alegerile prezidentiale reprezinta semne de masiva fraudare. Niciodata in istoria alegerilor nu am avut o diferenta atat de mica”, a spus Mircea Geoana, la finalul sedinþei Comitetului Executiv al PSD.
Potrivit social-democratului, decizia de a contesta rezultatul alegerilor „nu este legata exclusiv de persoana mea, ci de interesul nostru politic”.
„Trebuie sa recunoastem ca cei de la PD-L, in frunte cu Traian Basescu, folosesc mijloace mult dincolo de limitele jocului democratic. Nu poti sa pretinzi ca conduci o Romanie folosind structurile de forta ale statului, resurse nelimitate de bani si volumul imens de mita electorala”, a acuzat Mircea Geoana.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.