Soarta Tetkron se decide astazi in Consiliul Local!

Soarta Tetkron se decide astazi in Consiliul Local!

0 455

Exista doua variante sub care ar putea continua furnizarea agentului termic: infiintarea unui serviciu public in subordinea consiliului local sau delegarea acestui serviciu prin licitatie

Alesii vor stabili daca vor acoperi datoriile de 13 milioane de lei inregistrate Tetkron dar si daca societatea va mai functiona la Brasov. Exista doua variante sub care ar putea continua furnizarea agentului termic: infiintarea unui serviciu public in subordinea consiliului local sau delegarea acestui serviciu prin licitatie.
Daca nu vor fi acoperite aceste pierderi, Tetkron nu-si va putea plati furnizorii iar furnizarea de agent termic ar putea fi intrerupta.
Consilierii vor trebui sa decida si cum va functiona sistemul centralizat pe viitor. Viceprimarul Ciprian Bucur spera ca si in eventualitatea delegarii prestarii acestui serviciu, o procedura care ar putea dura 2-3 luni, se vor gasi solutii pentru toti locuitorii racordati la sistemul de termoficare.
Din 22 decembrie 2015 Tetkron functioneaza fara licenta dar legea obliga societatea sa asigure furnizarea agentului termic pentru o perioada de pana la 12 luni. In prezent Tetkron nu are nici bugetul aprobat.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.