Smartweb va modifica viata soferilor !

Smartweb va modifica viata soferilor !

0 61

Sistemele de navigare ale masinilor (in-car navigation systems) exista deja de ceva timp.
Insa BBC anunta ca un nou proiect german, poreclit SmartWeb, ce va utiliza web-ul semantic si retelele grupurilor de egali (peer-to-peer) pentru a interactiona cu soferii.
Acest sistem, care se afla in prezent in faza de dezvoltare, va utiliza ca interfata recunoasterea vocala si gesturile umane, avertizand cu privire la blocajele de trafic si la pericole.
De exemplu, o masina care detecteaza conditii de alunecare pe un drum va transmite aceste informatii printr-un sistem wireless celorlalte masini din spatele ei. Soferii vor fi informati prin intermediul ecranelor de afisare de la bord sau a unui dispozitiv mobil echipat cu GPS. Insa SmartWeb va transmite de asemenea si alte tipuri de informatii soferilor, cum ar fi disponibilitatile de parcare si detectoarele de viteza.
Acest proiect este condus de Deutsche Forschungszentrum f?r K?nstliche Intelligenz (DFKI) – sau Centrul German de Cercetare pentru Inteligenta Artificiala. Puteti gasi mai multe informatii pe pagina Interfetelor Inteligente pentru Utilizator. Iar aici aveti linkul catre proiectul SmartWeb, http://www.smartweb-project.de/start_en.html, condus de Profesorul Wolfgang Wahlster.

Prin urmare, va fi SmartWeb un succes? Va fi el integrat in cadrul altor proiecte europene? Vom afla peste cativa ani.

Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.