SkyEurope a intrat in faliment

SkyEurope a intrat in faliment

0 169

SkyEurope a intrat in falimentompania aeriana low-cost SkyEurope a anuntat marti ca si-a suspendat „cu efect imediat” toate operatiunile, informeaza Novinite. Bursa de la Viena a suspendat tranzactionarea actiunilor companiei slovace inainte de debutul sedintei de marti.

Intr-un mesaj postat pe site-ul sau, compania ii sfatuieste pe pasagerii care au achizitionat bilete cu ajutorul cartilor de credit sa solicite returnarea banilor pentru zborurile neefectuate cu aparatele SkyEurope de la emitatorii de carduri.
SkyEurope a precizat, de asemenea, ca pasagerii care au cumparat bilete prin alte modalitati de plata (cash, transfer bancar etc.) nu isi vor primi banii inapoi.
De asemenea, operatorul aerian afirma ca pasagerii care trebuie sa se intoarca cu zboruri ale companiei vor trebui sa-si cumpere, pe propria cheltuiala, bilete la o alta companie, iar cei care si-au rezervat bilete prin intermediul unei agentii de turism trebuie sa discute mai intai cu aceasta.
Creata in 2001, SkyEurope a intrat in insolventa in luna iunie, in urma unor importante dificultati financiare. Zborurile operate de compania slovaca fusesera deja perturbate la Paris-Orly si Bucuresti. Din Viena, SkyEurope deservea si aeroporturile din Amsterdam, Bruxelles, Barcelona, Lisabona, Napoli, Atena si Bucuresti.
SkyEurope a inceput sa opereze zboruri incepand din 2002. Compania, care are o flota de 12 avioane Boeing 737, a zburat spre 38 de destinatii in 19 tari europene. Justitia slovaca a numit un administrator special care sa evalueze compania, acesta ajungand la concluzia ca operatorul aerian nu dispune de fonduri suficiente.
Compania a inregistrat anul trecut pierderi de aproape 20 de milioane de euro.

Wizz Air va prelua pasagerii pentru cursele din Praga si Budapesta
Wizz Air a anuntat, marti, ca poate prelua pasagerii SkyEurope care au facut rezervari pentru calatorii in perioada 1 septembrie 2009-26 martie 2010, pentru cursele din Praga si Budapesta, cei care vor opta pentru rerutare trebuind sa achite o suma de 30 de euro, informeaza NewsIn.
Operatorul low-cost precizeaza ca rezervarea unui bilet Wizz Air in baza unuia SkyEurope trebuie efectuata pana la 15 septembrie, oferta fiind valabila pentru zborurile Wizz Air din Praga si din Budapesta.
Compania aeriana low-cost slovaca SkyEurope, cu operatiuni si pe piata romaneasca, a decis luni seara sa-si anuleze toate zborurile, cele mai multe dintre acestea fiind cu plecare din Bratislava, Praga si Paris.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.