Skipass de tip passe-partout in Poiana Brasov

Skipass de tip passe-partout in Poiana Brasov

0 59

Chiar daca temperaturile se incapataneaza sa ramana ridicate, suntem totusi in luna noiembrie si trebuie sa recunoastem ca ne gandim cu totii la vacanta de iarna care se apropie si la partiile pline de zapada numai bune pentru sporturile de sezon.
De retinut pentru iubitorii schiului si nu numai ca, in Poiana Brasov, turistii vor putea cumpara un skipass care va functiona ca un fel de passe-partout.
Ne-am gandit ca ar fi util daca am afla aici cam ce preturi se practica la skipass-uri in cea mai iubita si populara si „high-class” statiune de la noi. Anul trecut, la Poiana Brasov, pretul unui skipass era de 110 RON pentru o zi intreaga, 80 RON pentru 4 ore, 60 RON cartela cu 30 de puncte, 45 RON cartela cu 20 de puncte, 25 RON cartela cu 10 puncte. O urcare cu telecabina pana sus ia 8 puncte, o urcare simpla cu teleschiul pe partia Bradul – 3 puncte.
Primaria Brasov a incheiat un contract de asociere cu societatea Ana Teleferic care detine o parte a instalatiilor de transport pe cablu din Poiana Brasov.
Prin acest contract se doreste exploatarea unitara a instalatiilor de transport pe cablu, avand in vedere ca, in cadrul proiectului de modernizare si extindere a domeniului schiabil au fost infiintate noi linii de transport pe cablu, ale municipalitatii. Pentru ca turistii sa nu intampine dificultati, s-a decis ca administrarea acestor instalatii sa se faca integrat, urmand ca banii sa fie impartiti ulterior.
In acest an, domeniul schiabil a fost extins cu inca 24 km partii schi si au fost realizate doua noi instalatii de transport pe cablu pe partia Lupului si in zona Ruia, inclusiv realizarea instalatiilor necesare producerii de zapada artificiala. Durata asocierii este stabilita intre 20 decembrie 2011 pana la data de 30 aprilie 2012.
Accesul schiorilor pe partii se va face cu un Schi Pass, care va putea fi achizitionat de la cele sapte casierii pe care le pune la dispozitie Ana Teleferic. Aceste casierii sunt la Telecabina Kanzel, doua la Telecabina Capra Neagra, patru la Telecabina Postavarul si cea centrala aflata in incinta Hotel Sportu din Poiana Brasov. Banii incasati vor fi colectati de Directia Fiscala Brasov, dupa care vor fi impartiti intre cei doi asociati, pe baza unui program pus la dispozitie de Ski Data. „Partile sunt de acord ca repartizarea incasarilor sa se realizeze periodic la interval de doua zile, urmand ca sumele incasate prin POS – uri sa fie repartizate lunar”, se arata in documentatia care a stat la baza proiectului de hotarare aprobat de Consiliul Local, care a vizat aceasta asociere.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.