Situatie dificila in continuare pentru angajatii IAR

Situatie dificila in continuare pentru angajatii IAR

0 171

Criza economica afecteaza in continuare economia brasoveana. Una dintre societatile afectate de criza, IAR Ghimbav continua sa aiba probleme. Concret, nici in aceasta luna, compania nu are asigurata incarcarea la 100%, motiv pentru care 25% din angajati (aproximativ 220 de persoane) se afla in continuare in somaj tehnic.
O veste buna ar fi faptul ca solicitarea sindicalistilor ca 350 dintre angajatii IAR sa aiba in acest an salariile asigurate de catre minister in cazul in care se vor afla in somaj tehnic a fost aprobata, iar acestea au fost incluse in bugetul de venituri si cheltuieli ale Ministerului Economiei.
Totusi, liderul sindicalistilor de la IAR a tinut sa mentioneze intr-un interviu acordat in presa brasoveana: „Inca nu am vazut un act normativ care sa certifice acest fapt”. In acest moment, la IAR Ghimbav sunt incadrate 860 de persoane, iar un posibil program de restructurare pe care conducerea societatii il are in plan vizeaza 350 de posturi.
Dificila este si situatia la compania Constructii Aeronautice Ghimbav, societate care a trimis in somaj tehnic 84 de muncitori. In schimb, solicitarea de amanare a privatizarii pe o perioada de cinci ani nu a fost inca luata in discutie de reprezentantii ministerului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.