Situatia deszapezirilor, ieri, la Brasov

Situatia deszapezirilor, ieri, la Brasov

0 54

Cu toate ca s-au dat asigurari de bine asupra pregatirilor de iarna, in ce priveste deszapezirile, zapada a dat de furca soferilor bras prin municipiu.oveni
Ninsoarea abundenta le-a dat de furca inca de ieri noapte, de cand a inceput sa ninga, autoritatilor din Brasov. Chiar inainte ca avertizarea de cod galben sa intre in vigoare, traficul auto a fost dat peste cap atat in oras, cat si pe drumurile nationale si judetene. Caci ieri dimineata stratul de zapada avea aproximativ zece centimetri grosime. Astfel, prin Brasov s-a circulat in conditii de iarna printr-un catun de munte.
Soferii aflati in trafic nu au putut vedea la lucru, in prima parte a zilei, utilajele firmelor de deszapezire care au contract cu Primaria. Le-a ramas astfel fie sa apeleze la mijloacele de transport in comun, care au roti mai mari, am observat, fie sa sofeze cu maxima prudenta si sa isi rezerve timp cel putin dublu fata de cel obisnuit, pentru a ajunge la destinatiile dorite.

Oficial, 26 de utilaje de deszapezire ar trebui sa acþioneze pe strazile din municipiul Brasov, oricum cam putine la cata intindere are orasul. Alte 16 utilaje sunt pregatite pentru interventie, daca ninsoarea se inteteste si creaza in oras blocaje de trafic si mai mari. Autoritatile au pregatit pentru aceasta saptamana 1.300 de tone de material antiderapant.
Nu am avut timp sad au o raita prin Schei, dar as fi curios sa stiu cum s-a desfasurat deszapezirea prin Piata Unirii sip e anumite strazi de pe acolo. Pate ne spune cineva.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.