Site-ul MEC, sursa sigura pentru subiectele examenelor nationale

Site-ul MEC, sursa sigura pentru subiectele examenelor nationale

0 115

Un comunicat de presa emis de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) precizeaza? ca „variantele de subiecte pentru examenele nationale 2007, la toate disciplinele, respecta intrutotul prevederile metodologice”. In acelasi comunicat se arata faptul ca, incepand din 19 februarie 2007, rezolvarile tuturor variantelor de subiect pentru disciplinele reale vor fi puse la dispozitia celor implicati in examene, gratuit.


?


Hardau, impotriva meditatiilor date de profesori


„Singurele surse de informare sigure si gratuite raman site-ul ministerului si materialele pe suport de hartie puse la dispozitia unitatilor de invatamant, de inspectoratele scolare judetene”, se subliniaza in document. „Grupurile de interese legate de meditatii si editari de subiecte sunt in panica, iar «prelungirile» acestora din sistemul de invatamant, in egoismul si disperarea lor, vor continua sa ne sicaneze. Asigur elevii si parintii ca nu voi inceta sa fiu garantul intereselor lor”, a declarat ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau.


MEdC dezaproba orice incercare de a deturna atentia si eforturile elevilor de la invatatura. Inducerea nesigurantei in randul elevilor, parintilor si cadrelor didactice, prin dezinformare sau informare incompleta, este o modalitate daunatoare pentru sistemul de invatamant.


„Reusita afisarii variantelor de subiect este practic incontestabila, iar avantajele pe care aceasta decizie le aduce sunt net in favoarea elevului. Este regretabil faptul ca si dupa intensa mediatizare a procesului de elaborare a variantelor de subiecte, pe care MEdC, cu ajutorul jurnalistilor, a promovat-o in spiritul unei reale transparente, sunt cautate teme de disputa. Calendarul si angajamentele MEdC vor fi respectate tocmai pentru a genera siguranta de care elevii claselor a VIII-a si a XII-a au nevoie” se mai arata in comunicat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.