Site pentru nevazatori la Prefectura Brasov

Site pentru nevazatori la Prefectura Brasov

Nevazatorii brasoveni pot accesa de acum site-ul Institutiei Prefectului si pot afla informatiile care ii intereseaza cu ajutorul unui sintetizator vocal. Prefectura Brasov este singura institutie din judet si singura prefectura din tara care ofera aceasta facilitate. Prefectul Ciprian Bancila spune ca a fost vorba de un proiect de suflet pe care a promis ca il va realiza inca de cand a fost numit in aceasta functie

Nevazatorii brasoveni pot accesa de acum site-ul Institutiei Prefectului si pot afla informatiile care ii intereseaza cu ajutorul unui sintetizator vocal. Prefectura Brasov este singura institutie din judet si singura prefectura din tara care ofera aceasta facilitate. Prefectul Ciprian Bancila spune ca a fost vorba de un proiect de suflet pe care a promis ca il va realiza inca de cand a fost numit in aceasta functie. Inca din luna iulie a acestui an au muncit specialistii in IT la realizarea noului site al Institutiei Prefectului, care le permite persoanelor cu deficiente de vedere sa afle foarte usor informatiile de care au nevoie.
Specialistii in IT si echipa din prefectura au colaborat cu Virgil Lazar, presedintele Asociatiei Nevazatorilor din Brasov, pentru ca persoanele cu dizabilitati de vedere sa poata accesa cat mai usor informatiile cautate.cj3
Virgil Lazar spune ca este o diferenta foarte mare; pe vechiul site erau anumite documente care erau pur si simplu pozate, scanate intr-un anumit fel si pe ecran apareau ca o poza, iar poza nu poate fi descifrata de catre sintetizatorul de voce, indiferent care ar fi el.
Dezvoltatorul web Ovidiu Zachia spune ca proiectul este in dezvoltare si echipa sa gaseste in permanenta cate ceva interesant, de imbinare a solutiilor care exista in momentul acesta cu solutiile lor originale.
Nicio prefectura din Romania nu are inca o astfel de platforma online, care sa deserveasca si cetatenii cu probleme vizuale. Mai mult, din experienta celor care au lucrat inca din luna iulie la realizarea noului site, chiar si persoanele in varsta apreciaza faptul ca pot si auzi ce scrie pe ecranul computerului. Pentru ca persoanele cu deficiente de vedere sa nu depinda de un PC, specialistii au gandit noul site astfel incat acesta sa poata fi accesat si de pe telefonul mobil, tableta sau orice alt device conectat la Internet.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.