Site european care combate obezitatea in randul copiilor

Site european care combate obezitatea in randul copiilor

0 352

Sanatatea copiilor este pusa in pericol de diversitatea dulciurilor si altor produse alimentare, sandwish-uri sau chipsuri, foarte apreciate de copii. Forurile internationale din domeniul sanatatii au tras semnale de alarma in ceea ce priveste cresterea numarului de cazuri de obezitate in randul copiilor. Anual, peste 400.000 de minori se alatura grupului de copii supraponderali.


Comisia Europeana s-a gandit sa vina in ajutorul celor interesati de o buna alimentaie pentru copii prin intermediul internetului. Astfel, Comisia, impreuna cu asociatia de bucatari Euro-Toques International, a lansat un site Internet – http://eu.mini-chefs.eu – care le ofera copiilor informatii despre alimentele cele mai sanatoase si retete pentru a le gati, initiativa care vizeaza combaterea obezitatii in randul copiilor.


Site-ul anunta desfasurarea la 8 noiembrie a „Zilei europene a sanatatii alimentare”, in cursul careia 400 de bucatari din UE vor vizita scoli sau vor invita copii la restaurantele lor pentru a-i invata sa manance sanatos. Comisia Europeana spera ca mii de scoli si 20.000 de elevi sa ia parte la aceasta sarbatoare.


In plus, site-ul ii invita pe copii sa participe la un concurs de desen pentru a realiza un afis pe tema: „Ce inseamna pentru tine placerea de a manca bine”, la care scolile interesate pot trimite lucrari pana la 30 iunie. Fiecare tara va avea un castigator national, iar cel mai bun afis va fi recompensat cu un premiu european si va fi folosit pentru a promova Ziua europeana a sanatatii alimentare si culinare. La concurs vor putea participa toate clasele cu copii intre 9 si 12 ani, urmand a se prezenta un singur poster pentru fiecare clasa, iar clasa castigatoare va obtine ca premiu o calatorie la Bruxelles cu multe surprize. Castigatorii vor fi anuntati in luna septembrie.


Site-ul include, de asemenea, o sectie de retete si sfaturi culinare oferite de bucatari de prestigiu din fiecare dintre statele membre ale UE.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.