”Sistemul încurajează proștii și proștii îl acaparează!”

”Sistemul încurajează proștii și proștii îl acaparează!”

0 124

Chear daca știu ca au greșit, politicienii, nu recunosc sau le este frică sa recunoască ca au îndreptat tara intr-o direcție greșită in '90 sau, si mai grav, au dus țara către distrugere cu buna știință pentru avantaje si avere!!! Ne-au vîndut cu tot cu țară!!!

Vă dați seama ce cloacă e politica asta a noastră în condițiile în care personaje tragicomice gen Andrei Caramitru, Moise Guran, Marian Ceaușescu, Nicușor Dan, Dan Barna, Cosette Chichirău s.a.m.d. au loc în prim planul scenei? Cum adică să se uite cineva în gura lui Moise Guran? Sau a lui Andrei Caramitru?

Cum poate lua cineva în serios aberațiile pe care le spun ăștia? E clar că e ceva putred atât la noi, cât și în sistemul pe care l-am ales.
Într-adevăr, democrația are păcatul fundamental de a reduce totul la cel mai mic numitor comun, însă sunt țări care reușesc să compenseze acest neajuns prin promovarea unor personalități menite a echilibra cumva balanța.

La noi e situația cea hidoasă: sistemul încurajează proștii și proștii îl acaparează. De-aceea nu se mai poate respira.

Politica e invadată de proști imbecili, cultura de lumpenintelectuali, iar instituțiile statului colcăie de nulități. Sunt convins că mlaștina în care ne scufundăm nu se va putea corecta niciodată, astfel încât singura șansă de contracarare este dezvoltarea unei structuri paralele care să nu interfereze cu statul, sau, dacă o face, să o facă la modul minimal.

Spun toate acestea deoarece, la fiecare articol în care prezint neajunsurile sistemului în care-am fost târâți, mult prea mulți mă întreabă care sunt soluțiile. Singura soluție pe care o văd este ignorarea actualului stat și construirea unui alt stat bazat pe principii solide. Ridicarea de jos în sus, pe fundația solidă a rădăcinilor naționale, a principiilor noastre care ne eliberează, nu pe baza toxicelor ideologii de import.

Treptat, în perioada următoare, o să încerc să creionez ceva mai multe, invitându-vă să participați atât la partea de construcție intelectuală a acestui sistem, dar, mai ales, la cea fizică. Schimbarea României nu se mai poate face decât de jos în sus. Nu vă așteptați minuni că nu se vor întâmpla. Dacă vreți să schimbați ceva, schimbarea trebuie să fiți voi!

Autor: Dan Diaconu
Sursa: Trenduri economice & gandeste.org

Asineta Cristache – comentariul cititorului
Exact! Nimeni nu are curajul sa spună adevărul!
Bineînțeles că ideologiile străine ne-au distrus țara, ne-au distrus valorile, cultura si principiile!
Ne-au îngenuncheat distrugindu-ne si acaparind economia!
Mă uit cu mare scârbă cum nici-o persoana publica nu are curajul sa spună acest adevăr trist!
Chear daca știu ca au greșit, politicienii, nu recunosc sau le este frică sa recunoască ca au îndreptat tara intr-o direcție greșită in ’90 sau, si mai grav, au dus țara către distrugere cu buna știință pentru avantaje si avere!!! Ne-au vîndut cu tot cu țară!!!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.