Sistemul i-a lăsat pe medicii de familie fără tipizate de trimitere

Sistemul i-a lăsat pe medicii de familie fără tipizate de trimitere

0 194

Oamenii bat de mai multe ori pe săptămână drumul la CJAS să ridice noile tipizate pentru biletele de trimitere, dar instituţia nu a primit suficiente formulare. Medicii spun, în plus, că nici nu au toate datele pentru a completa rubricile adăugate în noul tipizat

Medicii de familie şi furnizorii de servicii medicale braşoveni sunt umiliţi din nou de sistem. Oamenii bat de mai multe ori pe săptămână drumul la CJAS să ridice noile tipizate pentru biletele de trimitere, dar instituţia nu a primit suficiente formulare. Medicii spun, în plus, că nici nu au toate datele pentru a completa rubricile adăugate în noul tipizat.

De la 1 iulie, vechiul format al biletelor de trimitere nu mai este valabil. Cele în noul format se găsesc la CJAS, iar medicii trebuie să stea la coadă să le cumpere. Unii vin de două sau de trei ori pe săptămână pentru a primi suficiente bilete de trimitere pentru pacienţi
Andrea Neculau, președinte APMBV, spune că unii medici vin din județ și bat câte zeci de km dus și întors ca să ridice un singur formular de bilete de trimitere.
De la începutul lunii iulie, conform unei decizii a Ministerului Sănătăţii şi a CNAS, biletele de trimitere în formatul vechi nu mai sunt valabile.
Reprezentanţii CJAS Brașov spun că nu au putut asigura la fel de multe trimiteri ca până acum, pentru că au primit mai puţine decât au comandat iar repartizarea s-a făcut astfel încât să ajungă tuturor cadrelor medicale, spune jr. Ancuța Daisa, purtător de cuvânt CJAS Brașov.

„Este o lipsă de respect față de medici și față de populație care de fapt nu beneficiază la timp de trimiterile de care are nevoie”, spune dr. Andrea Neculau.
Mulţi medici critică decizia de a schimba formularele, cu atât mai mult cu cât schimbările sunt minore. Au fost adăugat câteva căsute pe care medicul trebuie să le completeze cu informaţii despre accidente de muncă, boli profesionale sau daune, informaţii de care cadrul medical nu dispune întotdeauna.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.