Sistemul de cogenerare Bepco a trezit interesul edililor din tara

Sistemul de cogenerare Bepco a trezit interesul edililor din tara

0 600
Cogenerarea de inalta eficienta cu motoare cu gaz este solutia potrivita pentru sistemele de incalzire urbana din Romania. Bepco a sarbatorit operarea cu succes a celor 4 centrale de cogenerare pentru reteaua de incalzire urbana din Brasov. Odata cu punerea in functiune a centralelor, pretul de productie a energiei termice s-a redus cu mai mult de jumatate. Costul redus, confortul si protejarea mediului sunt doar cateva din multiplele beneficii  ale tehnologiei de producere in cogenerare de inalta eficienta cu motoare cu gaz.
Daca se poate la Viena ori Praga si mai ales la Brasov se poate in orice oras din Romania. Este mesajul pe care firma BECO l-a transmis reprezentantilor societatilor de termoficare din tara care au venit la Brasov sa afle cum a fost implementat cu succes proiectul de cogenerare de inalta eficienta demarat in urma cu aproape 5 ani. Dupa vizita la centralele Bepco, acestia s-au aratat incantati de ceea ce au vazut. Emil Serpe, directorul Colterm Timisoara, a declarat ca este un proiect foarte interesant, dupa ce s-a convins ca cogenerarea este cel mai eficient mod de a produce energie termica cat si energie electrica.
Centralele de cogenerare Bepco au fost dotate cu 11 motoare  produse de GE Distributed Power. Motoarele cu gaz GE ofera centralelor Bepco capacitate sporita de cogenerare, cu o eficienta totala de peste 84 de procente si un raport energie electrica/energie termica extrem de ridicat. Modelul BEPCO poate fi preluat si in alte orase din Romania.
Energia produsa de Bepco ajunge in prezent la 12.000 de utilizatori casnici si la alte cateva sute de societati comerciale. Dupa ce se va finaliza strategie de termoficare conducerea firmei spera ca alte 7000 de familii din Brasov sa se rebranseze in urmatorii 5 ani. Pentru asta, este nevoie de investitii in sistemul de  transport al agentului termic, a confirmat si primarul George Scripcaru.
Firma Bebco a fost infiintata in anul 2010 si este producatorul de agent termic pentru sistemul centralizat de incalzire din Brasov.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.