Sindromul metabolic si obezitatea

Sindromul metabolic si obezitatea

0 98


Sindromul metabolic este asociat, in general, cu obezitatea si stilul de viata sedentar. Prin aceasta sindromul metabolic prezinta un amsamblu de factori de risc pentru posibilitatea aparitiei unor boli cardiace, a diabetului si a accidentelor cerebrale.


Factorii de risc pentru aparitia sindromului ar fi supraponderabilitatea, hipertensiunea arteriala, nivel scazut de cholesterol HDL, glicemie ridicata, nuvel mare al trigliceridelor.


Pentru prevenirea aparitiei bolii, mai ales la persoanele de varsta a doua, nu se recomanda, in principal, decat mersul pe jos, timp de treizeci de minute, zilnic. Acest lucru este indicat sa se faca dupa cina, inainte de culcare, fiind mult mai eficient decat exercitii fizice in regim de efort sau un regim alimentar sever.


Explicatia este simpla: mersul pe jos impiedica transformarea surplusului de calorii in grasime, solicitand in acelasi timp organismul sa lucreze normal, adica nici supra, dar nici subsolicitat.


Iar cei ce nu pot face plimbarea, din diverse motive, dupa cina, pot profita prin mersul pe jos la sau de la serviciu, la piata si in multe alte imprejurari, imbinand utilul cu placutul.


?


Dan Bota???

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.