Sindicatele obliga ministerul sa schimbe macazul!

Sindicatele obliga ministerul sa schimbe macazul!

0 174

Singurul sindicat puternic ramas, dupa distrugerea industriei, se lupta cu Marian Sarbu, ministrul Muncii, care s-a vazut obligat sa promita ca intr-o saptamana sa vina cu un nou proiect pe care sindicatele sa-l accepte
Ministrul Muncii, Marian Sarbu a declarat in luni seara, la finalul consultarilor cu sindicatele, ca la sfarsitul sapatamanii viitoare ministerul pe care-l conduce va avea un text pe care Sindicatele sa-l accepte si sa-l explice mai bine apoi angajatilor.
Punctul central al negocierilor l-a reprezentat acordarea sporurilor salariale si a celorlalte forme de salarizare suplimentare. Ministrul a anuntat ca s-au reusit cateva compromisuri legate de sporuri urmand a se stabili o forma de venituri maximele.
„Proiectam un text care sa reprezinte o baza pentru un sistem de salarizare unic in Romanai pentru aparatul bugetar”, spune Marian Sarbu.

Amenintarea cu proteste si greve ramane in vigoare
La finalul intalnirii de saptamana trecuta s-a stabilit ca sporul pentru limbi straine va fi de 10% si se acorda doar angajatilor care cunosc limbi straine rare, sporul de pana la 75% se va acorda angajatilor care lucreaza cu fonduri europene in functie de performante, iar pentru orele suplimentare vor fi acordate ore libere si, unde nu se poate, acestea vor fi platite. In educatie, se pare ca salariul de merit si fondul de premiere vor fi acordate; la fel, cei 100 de euro pentru carti; se va deconta naveta pentru profesori si elevi.
Sindicalistii au anuntat inca de saptamana trecuta ca, daca nu vor ajunge la un consens cu Executivul, vor iesi din nou in strada.
Sunt anuntate, in categoria luptei sindicale, masuri de la boicotarea examenelor nationale pana la greva generala.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.