Sindicatele au respins, din nou, oferta Guvernului : greva din educaţie va...

Sindicatele au respins, din nou, oferta Guvernului : greva din educaţie va continua marți

0 74

Sindicatele din Educaţie au respins, joi, oferta Guvernului pentru încetarea protestelor, iar greva din sector continuă, au anunţat joi liderii federaţiilor sindicale, după consultările de la Guvern. Între timp Guvernul a emis ordonanţa de urgenţă care asigură majorarea veniturilor pentru cadrele didactice şi personalul nedidactic, deși sindicatele au atenționat că sumele sunt prea mici. A fost prima ofertă de creştere salarială imediată, de la declanşarea grevei generale, lunea trecută.

Ordonanţa de urgenţă adoptată de executiv schimbă radical modul de salarizare în educaţie, spunea premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit proiectului, salariul personalului didactic va creşte de astăzi cu 1.000 lei de brut lunar, iar cel al personalului nedidactic se va majora cu 400 de lei. Şeful executivului mai spune că este nevoie ca dascălii şi elevii să nu mai stea departe de şcoală, pentru că sunt peste 3 milioane de elevi care au dreptul şi, totodată, nevoia de educaţie, iar aproximativ 300.000 de elevi se pregătesc de examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat.

Premierul Nicolae Ciucă: ,,Aproximativ 330.000 de oameni care, trebuie să recunoaştem, au zilnic grijă de copiii noştri, vor fi primii beneficiari ai noii grile de salarizare. Este garanţia încrederii că discutăm despre un proces ireversibil, care va fi consolidat prin dialog cu întreg mediul asociativ, care va fi consolidat prin măsurile care vor fi luate la nivelul Ministerului Educaţiei şi la nivelul Guvernului, astfel încât să asigure derularea întregului proces de reformă din educaţie’’.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.